Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παρίσι: Ο Μακρόν, ο Τσίπρας και η κρουαζιέρα στον Σηκουάνα! [pics]

Παρίσι
Φωτογραφίες από: Reuters

Στην Διεθνή Σύνοδο για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Τον υποδέχτηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως και όλους τους υπόλοιπους ηγέτες, τους οποίους… βόλταρε στον Σηκουάνα!

Δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο Παρίσι, για τη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα. Η οποία έχει το όνομα “One planet summit”. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τους υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Δίπλα του πάντα η σύζυγός του, Μπριζίτ Τρονιέ. Την οποία ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό αντιμετώπισε όπως αρμόζει -ειδικά- σε μια Γαλλίδα. Με ένα φιλί στο χέρι!

Παρίσι Παρίσι

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε αναλάβει τον ρόλο της οικοδεσπότριας. Χαιρέτησε εγκάρδια όλους τους προσκεκλημένους, μεταξύ αυτών και τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησε, μάλιστα, να δείξει το Παρίσι από το… νερό στους ηγέτες των χωρών που βρέθηκαν στη Γαλλία. Έτσι μπήκαν όλοι σε ένα εντυπωσιακό πλοίο κι έκαναν βόλτα στον Σηκουάνα.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Παρίσι

Μαζευτείτε όλοι για την βαρκάδα!…

Και… επιβιβαστείτε!

Δρακόντεια φυσικά τα μέτρα ασφαλείας. Βάρκες με Γάλλους κομάντο γύρω από το πλοίο που πήγε βόλτα τους ηγέτες στο Παρίσι. Μία από αυτές με το όνομα… Ηρακλής!

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την Σύνοδο

Δήλωση στη Διεθνή Σύνοδο για το κλίμα

Σήμερα στο Παρίσι επαναβεβαιώσαμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν δυο χρόνια για την προστασία του κλίματος. Η ΕΕ είναι η ατμομηχανή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. #OnePlanetSummit

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 12. Dezember 2017

“Μέσα” στη Σύνοδο στο Παρίσι…

Η υποδοχή στον Βασιλιά του Μαρόκου

Η “θερμή” υποδοχή στην βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι

Τα πρώτα τέσσερα στρογγυλά τραπέζια στην Σύνοδο για το κλίμα στο Παρίσι

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις γύρω από τα τέσσερα στρογγυλά τραπέζια που είχαν προγραμματισθεί στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα «One planet summit», στο Παρίσι. Η Διάσκεψη θα λήξει στις 21:00.

Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «την αλλαγή της κλίμακας χρηματοδότησης για την κλιματική δράση» προήδρευσε ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν μαζί με τον πρόεδρο του παγκοσμίου ομίλου των αναπτυξιακών τραπεζών Ρεμί Ριού και τη Γενική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Στο δεύτερο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «πράσινη χρηματοδότηση για μια βιώσιμη οικονομία» προήδρευσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ. Μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Στο τρίτο στρογγυλό τραπέζι με θέμα « Επιτάχυνση των τοπικών και περιφερειακών δράσεων για την κλιματική αλλαγή», προήδρευσε η δήμαρχος των Παρισίων Αν Ινταλγκό που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων C40 μαζί με τον Σλοβάκο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σεφτσοβίτς.

Σε αυτή τη συζήτηση πήρε μέρος και ο Αμερικανός πρώην υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος περνώντας από την αίθουσα Τύπου έκανε μια σχετικά αισιόδοξη δήλωση στους δημοσιογράφους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μπορεί να μην συμμετέχει μια χώρα, η Αμερική, υπάρχουν όμως τουλάχιστον 50 χώρες που είναι ευαισθητοποιημένες για το κλίμα και ένας πολύ μεγάλος αριθμός δημάρχων και επιχειρηματιών.

Παρών σε αυτή τη συζήτηση ήταν και ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο οποίος να σημειώσουμε πως χθες, έφτασε σε συνέντευξη Τύπου δείχνοντας το… πράσινο πρόσωπό του!

Έφτασε οδηγώντας ένα πράσινο ποδήλατο, φορώντας μάλιστα… πράσινη γραβάτα!

Δείτε τις φωτογραφίες

Παρίσι

Τέταρτο και τελευταίο πριν τα… επόμενα

Στο τέταρτο στρογγυλό τραπέζι, που είχε θέμα «την ενίσχυση των δημόσιων πολιτικών για την οικολογική και αλληλέγγυα μετάβαση», προήδρευσε ο Γάλλος υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Αλληλεγγύης Νικόλα Ιλό, μαζί με τον Μεξικανό υπουργό περιβάλλοντος Ραφαέλ Παχιάνο.

Μετά το τέλος των εργασιών μια πρώτη πρωτοβουλία αναγγέλθηκε από τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, που είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική τράπεζα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παγκόσμια διοίκηση των Δημάρχων του Ομίλου αποφάσισε την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας σε 150 πόλεις ανά τον κόσμο, οι οποίες επιδίδονται σε προγράμματα δράσης για το κλίμα.

Η επένδυση της Παγκόσμιας Τράπεζας ύψους 4,5 δισ. δολαρίων θα εξασφαλίσει στις πόλεις αυτές τη χρηματοδότηση που απαιτείται «για την εφαρμογή βιώσιμων πρωτοβουλιών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις