Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παρίσι: Οι ήρωες του Bataclan – Αντίκρισαν το θάνατο και γλίτωσαν από τη μανία των τζιχαντιστών

Παρίσι: Οι ήρωες του Bataclan – Αντίκρισαν το θάνατο και γλίτωσαν από τη μανία των τζιχαντιστών

– Μαρτυρία σοκ: Οι δράστες στο Bataclan ανέβηκαν στους εξώστες και πυροβολούσαν από εκεί τα θύματά τους!
– Δυο γυναίκες από τη Σκωτία γλίτωσαν γιατί κρύφτηκαν σε ένα κελάρι επί τρεις ώρες
– Αν είχαμε στρίψει αριστερά, θα είχαμε βγεί στο δρόμο, αλλά μέσα στον πανικό μας, κάναμε δεξιά μέσα στον πανικό μας και εγκλωβιστήκαμε, λένε
– Συγκλονίζει η 23χρονη που προσποιήθηκε τη νεκρή
– Άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι έκαναν το ίδιο
– VIDEO ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ BATACLAN

Δυο γυναίκες από τη Σκωτία που κρύφτηκαν σε ένα κελάρι. Μια 23χρονη που προσποιήθηκε τη νεκρή και ένας άνδρας που έπεσε πάνω στην κοπέλα του για να την προστατεύσει και είδε δίπλα του ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους να μην βγάζουν άχνα παρά τον πόνο τους, για να γλιτώσουν. Άνθρωποι που βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο θεάτρο Bataclan, αντίκρισαν το θάνατο κατάματα και γλίτωσαν από τη μανία των τζιχαντιστών που με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αιματοκύλησαν ολόκληρη την Ευρώπη.

Την ιστορία των δυο γυναικών από τη Σκωτία έφερε στο φως η Daily Record. Περιγράφουν πως κρύφτηκαν σε ένα κελάρι για τρεις ώρες προκειμένου να ξεφύγουν από το φονικό αμόκ των τζιχαντιστών που εισέβαλαν στο παρισινό θεάτρο και πήραν μαζί τους στο θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπους.

Πρόκειται για την 33χρονη Mariesha Payne και την 35χρονη Christine Tudhope. Οι δυο φίλες βρέθηκαν στο Παρίσι για να γιορτάσουν τα γενέθλια της δεύτερης. Βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής το Μπατακλάν για να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Eagles of Death Metal. Την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί από τους τζιχαντιστές, βρίσκονταν μπροστά από τη σκηνή.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως βγήκαμε ζωντανές. Ενώ κρυβόμασταν, υπήρξε διακοπή στους πυροβολισμούς για περίπου 20 λεπτά αλλά ακούγονταν φωνές και ουρλιαχτά. Ένας μάρτυρας που μίλησε αργότερα είπε ότι άνθρωποι βασανίζονταν και δέχονταν μαχαιριές σε εκείνη τη φάση», είπε η Payne, που δεν έκρυψε ότι φοβήθηκε πως δεν θα ξαναδεί τα παιδιά της.

Μιλώντας στο Sky News ενώ είχε πια επιστρέψει στο Εδιμβούργο, η Tudhope είπε πως αρχικά πίστεψε πως οι πυροβολισμοί ήταν κροτίδες στο πλαίσιο του σόου. Μετά είδε τις σφαίρες να χτυπούν τη σκηνή. Ένας δεύτερος γύρος πυροβολισμών άρχισε και ο περισσότερος κόσμος έσκυψε αλλά εγώ άρχισα να τρέχω, ήθελα απλά να φύγω από εκεί. Μέσα στον πανικό, αντί να πάμε αριστερά και να βγούμε στο δρόμο, πήγαμε δεξιά και καταλήξαμε σε ένα δωμάτιο, από το οποίο δεν μπορούσαμε να βγούμε. Δεν υπήρχε καμία έξοδος. Αλλά βρήκαμε μια πόρτα που οδηγούσε σε ένα κελάρι, μέσα στο οποίο τρέξαμε αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε εγκλωβιστεί και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να φύγουμε.

Λίγα λεπτά μετά, άνοιξε η πόρτα και πιστέψαμε πως θα πεθαίναμε. Αλλά ήταν δυο άλλοι από τη συναυλία, μπήκαν κι εκείνοι, κλείσαμε τα φώτα και κλειστήκαμε εκεί για τρεις ώρες, ακούγοντας όλα όσα γίνονταν», είπε συγκλονισμένη η 35χρονη από τη Σκωτία.

Η 23χρονη που προσποιήθηκε τη νεκρή

Ένα κορίτσι μόλις 22 ετών, βρισκόταν μέσα στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, όταν αδίστακτοι τζιχαντιστές άρχισαν να πυροβολούν και να σκορπούν το θάνατο. Η Isobel Bowdery είναι ακόμη ζωντανή, γιατί προσποιήθηκε τη νεκρή! Ακούγεται οξύμωρο, αλλά η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια.

Το κορίτσι αυτό ξάπλωσε μέσα σε μια λίμνη αίματος, δίπλα σε άψυχα σώματα, έκλεισε τα μάτια της και για περίπου μία ώρα η ανάσα της δεν ακουγόταν. Την “έπνιγε”, μαζί με τα δάκρυα και το φόβο της. Έπρεπε να ζήσει. Και τα κατάφερε. Όλοι πίστεψαν πως ήταν νεκρή…

Η ίδια την επόμενη μέρα περιέγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook πώς βίωσε τον εφιάλτη. Η μαρτυρία της είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Το μπλουζάκι που φορούσε εκείνη τη βραδιά, βαμμένο με το αίμα αθώων ανθρώπων, έγινε viral στα social media. Μίλησε για τον άντρα που την καθησύχασε και έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο “για να προστατέψει τον εγκέφαλό μου ενώ εγώ κλαψούριζα”, αλλά και για το ζευγάρι “των οποίων οι τελευταίες λέξεις αγάπης που αντάλλαξαν μεταξύ τους με κάνουν να συνεχίζω να πιστεύω στο καλό σε αυτό τον κόσμο”.

 

you never think it will happen to you. It was just a friday night at a rock show. the atmosphere was so happy and…

Posted by Isobel Bowdery on Sunday, 15 November 2015

Ανέβηκαν στον εξώστη και πυροβολούσαν

Οι τρεις γυναίκες δεν ήταν οι μοναδικές ηρωίδες του Bataclan. Υπάρχει και ο 30χρονος Βρετανός Μάικλ Ο’ Κόνορ που τη στιγμή της επίθεσης προσπάθησε να το σώμα του να καλύψει την κοπέλα του για να την προστατεύσει. Περιγράφει κι εκείνος πως πίστεψε ότι εκείνο το βράδυ επρόκειτο να πεθάνει.

Οι δράστες πυροβολούσαν αδιακρίτως το πλήθος, αλλάζοντας γεμιστήρα στο όπλο του την ώρα που πανικόβλητοι άνθρωποι προσπαθούσαν να διαφύγουν για να σωθούν! «Άνθρωποι έπεφταν, φώναζαν, σέρνονταν, ή έτρεχαν σπρώχνοντας όποιον βρίσκονταν μπροστά τους» είπε ο 30χρονος στο BBC.

«Όταν κατάλαβα τι γινόταν, η πρώτη μου σκέψη ήταν να βγάλω την κοπέλα μου από εκεί μέσα. Δεν άκουσα τους δράστες να λένε τίποτα. Απλά πυροβολούσαν αδιακρίτως. Μόλις άδειασε το όπλο του και έκανε να αλλάξει γεμιστήρα, ο κόσμος έκανε μια νέα προσπάθεια να διαφύγει. Όταν έβαλε νέο γεμιστήρα, συνέχισε να πυροβολεί.

Έπεσε πάνω στην κοπέλα του για την προστατεύσει και είδε ανθρώπους τραυματισμένους, που όπως λέει είχαν σαφέστατα τις αισθήσεις τους και παρότι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, δεν έκλαιγαν. Έκαναν πως είναι νεκροί για να γλιτώσουν. Από ένα σημείο και μετά, λέει, οι δράστες είχαν ανέβει στους εξώστες και πυροβολούσαν εκεί στον κεντρικό χώρο όπου βρίσκονταν όλοι, πεσμένοι στο πάτωμα!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ BATACLAN

Πηγή: Daily Mail, Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε