Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρίσι: Πότε πέρασαν από τη Λέρο οι δύο δράστες – Όλο το χρονικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένα βήμα πιο μπροστά από τον δυτικό πολιτισμό και την ελευθερία βρέθηκε τελικά το Ισλαμικό Κράτος, μετά το μακελειό που προκάλεσε στο Παρίσι, απειλώντας πια ανοιχτά τις πανανθρώπινες αξίες του πολισμού. Οι οκτώ τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι και κατ’ επέκταση την Ελευθερία και την Δημοκρατία, ήταν σε διατεταγμένη αποστολή με εφεδρείες που έφτασαν απευθείας από την «καρδιά» του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα τις Συρίας.

Όπως λένε στο newsit.gr αξιωματούχοι που έχουν γνώση των δεδομένων τις Διεθνούς τρομοκρατίας, η αποστολή των τζιχαντιστών δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη προετοιμασία, καθώς πρόκειται για ενέργειες ουσιαστικά αυτοκτονίας, που προετοιμάστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες με απλά υλικά.

Είχαν εκρηκτικά και υποπολυβόλα καλάσνικοφ, εφόδια που είναι δυνατόν να βρεθούν πανεύκολα πλέον στις πρωτεύουσες του Δυτικού Κόσμου και κυρίως στην «Γηραιά Ήπειρο». Ωστόσο, το γεγονός ότι δύο από τους τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν τα καραβάνια των εξαθλιωμένων προσφύγων που ψάχνουν καταφύγιο στον πολιτισμένο κόσμο για να αποφύγουν την βαρβαρότητα του ISIS, για να φτάσουν στην Γαλλία, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση και προβληματισμό στης Μυστικές Υπηρεσίες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Τι προβληματίζει

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι το γεγονός πως οι λίστες των υπόπτων για συμμετοχή στο ISIS που έχουν στα χέρια τους οι Μυστικές Υπηρεσίες, μάλλον τελικά δεν αποτελούν «μπούσουλα» για τις Αρχές όσον αφορά στον εντοπισμό των αδίστακτων φονταμενταλιστών.

Επιπλέον, το γεγονός πως οι δυο από τους τρομοκράτες πέρασαν από την Ελλάδα για να φτάσουν στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου επίσης δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει διαβατήρια… με το κιλό για τα σεσημασμένα από τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες μέλη του, στην περίπτωση βέβαια που αποδεδειχθεί ότι τα διαβατήρια που χρησιμοποίησαν οι δυο από τους τρομοκράτες είναι πλαστά.

Ο ένας από τους τρομοκράτες πέρασε στην Λέρο στις 7 Αυγούστου όπου και καταγράφηκε και στην συνέχεια έφυγε για τον Πειραιά και από εκεί για τον προορισμό του. Ο συνεργός του έφτασε στην Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, καταγράφηκε και αυτός με την σειρά του και στην συνέχεια πραγματοποίησε την διαδρομή για τον τελικό του προορισμό.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες όσο και οι Αμερικανικές, θεωρούν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο που είχε στην κατοχή του συριακό διαβατήριο και σκοτώθηκε μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς έξω από το Γήπεδο του Παρισιού, μάλλον είναι ο αρχηγός τις τρομοκρατικής αποστολής και κυρίως ο άνθρωπος που μεταφέρει τις εντολές και το σχεδιασμό της σφαγής από την Ράκα, την πρωτεύουσα δηλαδή του Ισλαμικού Κράτους, στην Πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, το Παρίσι.

Κατά συνέπεια και έπειτα από το σοκ της σφαγής στο Παρίσι, διαπιστώνεται πως οι λίστες υπόπτων που έχουν στα χέρια τους οι Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες, όχι μόνο χρήζουν αναμόρφωσης αλλά και συνεχούς ενημέρωσης, ενώ παράλληλα η ανάγκη για πιο δραστικές λύσεις σε σχέση με την απειλή του ISIS δείχνει πια πιο επιτακτική.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε