Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρίσι: Πρώτη εβδομάδα μόδας χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ

Παρίσι: Πρώτη εβδομάδα μόδας χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Χωρίς τον πρόσφατα χαμένο γίγαντα της πασαρέλας, Καρλ Λάγκερφελντ, για πρώτη φορά, ξεκίνησε η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι.

Τον μαραθώνιο των 76 ντεφιλέ της εβδομάδας του γυναικείου pret-a-porter στο Παρίσι άνοιξε η νέα βρετανική φίρμα Rokh και θα κλείσει στις 5 Μαρτίου το πρώτο ντεφιλέ της Chanel χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο σχεδιαστής του Rokh, ο Κορεάτης Rok Hwang, “πρωτάρης” στο επίσημο πρόγραμμα των ντεφιλέ, παρουσίασε στην Πόλη του Φωτός την κολεξιόν “Teenage Nightmare” (Εφηβικός εφιάλτης) την οποία εμπνεύστηκε από αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων στο ‘Οστεν του Τέξας και από ταινίες του Σπίλμπεργκ.

Βαμβακερές ή δερμάτινες μακριές καμπαρντίνες, παλτό montgomery στην εκδοχή της φίρμας Rokh συνδυάζονται με φορέματα, πουλόβερ ζιβάγκο ή καλσόν με μοτίβα λουλουδιών, με λαχούρια, πινελιές μπλε ιλεκτρίκ, κίτρινες και λιλά έρχονται να ζωηρέψουν το γκρίζο και το μπεζ στα παλτό. Οι τσάντες είναι διαφανείς, όπως και οι ομπρέλες και τα mules, τα τσαντάκια δερμάτινα.

Chanel χωρίς Λάγκερφελντ

Η Phoebe Philo αναφέρεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης που ειδικεύονται στον χώρο της μόδας ως πιθανή διάδοχος στη Chanel του Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου. Επί του παρόντος την θέση αυτή κατέχει η Βιρζινί Βιάρ, η επί χρόνια στενότερη συνεργάτης του σχεδιαστή-τσάρου.

Η τελευταία κολεξιόν που σχεδίασε ο Λάγκερφελντ για τη Chanel, της οποίας ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής επί 36 χρόνια, θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα της Fashion week και θα είναι ένας φόρος τιμής στον τελευταίο των γιγάντων της υψηλής ραπτικής.

Σύμφωνα με την επιθυμία του σχεδιαστή, μια τελετή αποτέφρωσης σε “πολύ στενό κύκλο” έγινε την Παρασκευή (22.2.2019).

Στη μνήμη του, τέσσερις δημιουργίες του για τους οίκους Chloe και Chanel, που μαρτυρούν την προτίμησή του για τον 18ο αιώνα, στην art-deco και στο στιλ Memphis, των οποίων ήταν μεγάλος συλλέκτης, παρουσιάζονται σε προσωρινή έκθεση στις συλλογές του Μουσείου Διακοσμητικών Τεχνών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις