Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παρίσι: Σοκαριστικό βίντεο μέσα από το Μπατακλάν! Η στιγμή που ξεκινούν οι πυροβολισμοί!

Παρίσι: Σοκαριστικό βίντεο μέσα από το Μπατακλάν! Η στιγμή που ξεκινούν οι πυροβολισμοί!

– Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες μέσα από το θέατρο Μπατακλάν, την στιγμή που οι δράστες ξεκινούν να “γαζώνουν”
– Επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα κάνει η γαλλική αστυνομία μετά το άνευ προηγουμένου μακελειό στο Παρίσι
– 129 νεκροί, 352 τραυματίες, οι 99 σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι
– Ο πατέρας και ο αδελφός του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, ενός από τους καμικάζι τέθηκαν υπό κράτηση
– Τουλάχιστον 16 αλλοδαποί μεταξύ των θυμάτων από τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα στην “καρδιά” της Γαλλίας
– Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν πως το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στο Stade de France ενδέχεται να μην είναι αυθεντικό

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Είναι η στιγμή που οι δράστες ξεκινούν τον εφιάλτη μέσα στο θέατρο Μπατακλάν. Το συκγότημα παίζει στη σκηνή, όταν ακούγονται τα αυτόματα όπλα να “ουρλιάζουν”.

Δείτε το βίντεο:

Το συγκρότημα Eagles of Death Metal παίζει ένα τραγούδι, όταν οι πυροβολισμοί ξεκινούν. Οι στιγμές που ακολουθούν αποτυπώνουν το μέγεθος του πανικού, αφού ακόμη και τα μέλη του συγκροτήματος δείχνουν ότι καταλαβαίνουν το τι έχει συμβεί.

Ο μπασίστας του συγκροτήματος (στα αριστερά) σκύβει κατευθείαν και τρέχει προς τα παρασκήνιο, ενώ το ίδιο μετά από κλάσματα του δευτερολέπτου κάνουν και ο ντράμερ, αλλά και ο κιθαρίστας που βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.

Το βίντεο δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian και είναι η πώτη φορά που έχουμε οπτικό υλικό μέσα από το Μπατακλάν, την στιγμή του μακελειού.

Χαμός και έξω από το Μπατακλάν

Τα πρώτα πλάνα από τη στιγμή που πέφτουν βροχή οι πυροβολισμοί έξω από το θέατρο Μπατακλάν είχαν ήδη διαρρεύσει από χθες. Ο φωτογράφος Patrick Zachmann, που βρισκόταν στο σημείο, κατέγραψε την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους τρομοκράτες και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στο αποκλειστικό βίντεο του Paris Match φαίνονται οι αστυνομικοί να βρίσκονται στη γωνία του δρόμου. Ξαφνικά ακούγονται πολλαπλά πυρά και οπισθοχωρούν για να καλυφθούν. Μένει μόνο ένας αστυνομικός στο σημείο. Οι υπόλοιποι αξιωματικοί παίρνουν άλλες θέσεις. Ακούγεται νέος γύρος πυρών. Οι δυνάμεις ανταπαντούν.

Είναι οι εικόνες από το απίστευτο αιματοκύλισμα στον συναυλιακό χώρο, όπου τρομοκράτες σκόρπισαν τον θάνατο. Με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί από τις συντονισμένες επιθέσεις των τζιχαντιστών το βράδυ της Παρασκευής στη Γαλλία ανέρχονται σε 129.

Πηγή: Paris Match

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε