Κόσμος

Παρίσι – Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντων: Σερνόμασταν πάνω στα πτώματα

Λίγες ώρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που βύθισαν σε πένθος τη Γαλλία, επιζώντες της σφαγής στο Μπατακλάν περιγράφουν πώς γλίτωσαν από τους τζιχαντιστές. Δύο Βρετανοί φοιτητές αναγκάστηκαν να συρθούν πάνω από πτώματα για να ξεφύγουν ενώ 3 οπλισμένοι μασκοφόροι γάζωναν τους θεατές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Η 21χρονη Hanna Corbett και ο συνομίληκός της Jack Konda βρίσκονταν στο θέατρο για τη συναυλία των Eagles of Death Metal. Η Hanna Corbett από το Lenton, στο Nottinghamshire, είπε ότι έπεσε στο πάτωμα όπως και οι υπόλοιποι και περιέγραψε την απόδραση ως “εφιάλτη”. Αρχικά πίστεψε ότι οι τρομοκράτες ήταν μέρος του σόου.

“Ήταν προς το τέλος της συναυλίας όταν ακούσαμε θορύβους σαν κροτίδες και πυροτεχνήματα. Όλοι μας σκεφτήκαμε ότι ήταν μέρος της παράστασης. Μετά είδα το εμβρόντητο πρόσωπο του τραγουδιστή που έτρεξε έξω από το θέατρο και άναψαν τα φώτα. Όλοι πέσαμε στο πάτωμα. Ήμασταν αριστερά στη σκηνή και αρκετά κοντά στην έξοδο φωτιάς. Κάποιοι κατάφεραν να συρθούν έξω αλλά υπήρχε ένας σορός από πτώματα. Δεν ξέραμε ότι σερνόμασταν πάνω από τα πτώματά τους. Όταν βγήκαμε έξω, όλοι έτρεχαν να σωθούν. Ήταν τρομακτικό”, σημείωσε στην Dailymail.

Η ανατριχιαστική της περιγραφή έρχεται μετά την επιβεβαίωση του πρώτου Λονδρέζου νεκρού. Ο 26χρονος δικηγόρος Valentin Ribet, που σπούδασε Νομικά στο LSE και δούλευε σε διεθνές δικηγορικό γραφείο στο Παρίσι, ήταν ένα από τα θύματα της σφαγής στο θέατρο Μπατακλάν.

Οι εργοδότες του στο Hogan Lovells περιγράφουν τον 26χρονο ως ταλαντούχο δικηγόρο και αποτίουν φόρο τιμής στον νεαρό άντρα. “Το Hogan Lovells είναι πολύ λυπημένο για την απώλεια του Valentin Ribet. Ο Valentin ήταν στο θέατρο Μπατακλάν το βράδυ της Παρασκευής και σκοτώθηκε στην επίθεση. Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία και δύσκολο για όλους μας να κατανοήσουμε πραγματικά. Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλειά μας και όλα τα θύματα των επιθέσεων”, σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες