Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παρίσι: Το μακελειό μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρίσι: Το μακελειό μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού (ΒΙΝΤΕΟ)

Λένε ότι τα μάτια των παιδιών βλέπουν μόνο την αλήθεια και με την αθωότητα τους περιγράφουν αυτά που είδαν και άκουσαν όπως ακριβώς συνέβησαν. Πως να βλέπουν άραγε τα μικρά παιδιά τις φρικτές σκηνές της περασμένης Παρασκευής; Στο βίντεο ένας δημοσιογράφος πλησιάζει ένα μικρό αγόρι που βρίσκεται στην αγκαλιά του πατέρα του, σε κεντρικό μνημείο του Παρισιού, για να τιμήσουν τα θύματα του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου.

Μία ερώτηση του δημοσιογράφου, ξετυλίγει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του μικρού. ”Ξέρεις γιατί το έκαναν αυτό;” ”Ξέρω, επειδή είναι πραγματικά κακοί άνθρωποι. Οι κακοί άνθρωποι δεν είναι καλοί. Πρέπει να προσέχουμε και νομίζω.. πρέπει να αλλάξουμε σπίτι”. Αμέσως, επεμβαίνει ο μπαμπάς του μικρού, καθησυχάζοντας τον και λέγοντάς του πως δεν χρειάζεται να αλλάξουν σπίτι. ”Η Γαλλία είναι το σπίτι μας”. Και ο μικρούλης, συνεχίζει, ”Μα μπαμπά, εδώ υπάρχουν κακοί άνδρες, έχουν πιστόλια και μπορούν να μας πυροβολήσουν επειδή είναι πολύ πολύ κακοί”.

Και τότε έρχεται η απάντηση από τον μπαμπά. Η απάντηση που καθηλώνει και δείχνει το μεγαλείο της ανθρωπότητας και της πίστης, ”Έχουμε λουλούδια αγάπη μου, και κεράκια αναμμένα για όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα”. Ο μικρός σαστίζει, φαίνεται να σκέφτεται την απάντηση του μπαμπά του. ”Άρα με τα λουλούδια μας πολεμάμε τα όπλα μπαμπά; Προστατευόμαστε; Και με τα κεράκια;”. Και κάπως έτσι, ο μικρός, κοιτάζει τον μπαμπά του, χαμογελάει, και λέει πως ναι, τώρα που ξέρει πως τα λουλούδια και τα κεράκια προστατεύουν τους ανθρώπους, νιώθει καλύτερα!

 

A father and son have the most precious conversation during an interview by french media at the scene of the Bataclan…

Posted by Jerome Isaac Rousseau on Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε