Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Παρίσι: Βίντεο σοκ με μουσουλμάνους να απειλούν το Μπατακλάν το 2008

Παρίσι: Βίντεο σοκ με μουσουλμάνους να απειλούν το Μπατακλάν το 2008

Ένα νέο βίντεο που γυρίστηκε το 2008 και δείχνει μία ομάδα ανδρών να απειλούν το θέατρο Bataclan, εκεί που γράφτηκε η πιο τραγική ιστορία για τη Γαλλία, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Απαιτούν να σταματήσουν οι ρατσιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο, διαφορετικά θα επιτεθούν. Και εφτά χρόνια μετά, μετράμε 89 θύματα μέσα σε αυτό το ιστορικό θέατρο.

Μία ομάδα από μουσουλμάνους άνδρες, που έχουν καλυμμένα με μαντίλες τα πρόσωπά τους, περπατάνε προς την είσοδο του θεάτρου. Είναι περίπου οχτώ και φαίνονται αρκετά θυμωμένοι. Στη συνέχεια, ζητούν τον υπεύθυνο και αρχίζουν λεκτική επίθεση προς τους θυρωρούς, λέγοντας πως είναι εξαγριωμένοι με το γεγονός ότι στον συναυλιακό χώρο λαμβάνουν χώρα μόνο φίλο-ισραηλινές συγκεντρώσεις. ”Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε”.

“Είμαστε νέοι από διάφορες περιοχές στα προάστια του Παρισιού και υποστηρίζουμε τον παλαιστινιακό λαό. Είμαστε δυσαρεστημένοι με τους ιδιοκτήτες του Bataclan γιατί επιτρέπουν να γίνεται κάθε χρόνο ο χώρος τόπος εκδηλώσεων για συγκέντρωση χρημάτων για τον ισραηλινό στρατό. Εδώ και τέσσερα χρόνια γίνεται αυτό και δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή”, σημειώνουν κατηγορώντας τους για ρατσισμό.

Ο εκπρόσωπος έλεγε στους θυρωρούς, “Δε δεχόμαστε το ότι στην ιστοσελίδα σας είστε εναντίον του Ισλάμ, εναντίον των Αράβων και πρέπει να σταματήσουμε αυτή την προσβολή. Δεν το δεχόμαστε. Είμαστε σαφείς και αποφασισμένοι. Δε θέλουμε να συνεχιστούν αυτά τα γκαλά. Θα μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα”.

“Φεύγουμε, αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ακριβή ημερομηνία του επόμενου γκαλά. Δεν είναι εναντίον σας, αλλά εναντίον των ανθρώπων που φιλοξενούν τέτοια. Το μήνυμά μας είναι για τους ιδιοκτήτες του Bataclan. Είναι και για τους διοργανωτές της Migdal”, μιας γαλλο-εβραϊκής μη-κερδοσκοπικής ομάδας που συγκεντρώνει χρήματα για την ισραηλινή συνοριακή αστυνομία. Λένε πως πρόκειται για ρατσιστική φιλο-ισραηλινή οργάνωση που προσβάλλει καθημερινά Παλαιστίνιους, Άραβες και Μουσουλμάνους. “Θα πληρώσετε για τις ενέργειές σας”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε