Κόσμος

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: Σε ιρανικό λιμάνι οδηγούνται τα ελληνικά πλοία για κατάσχεση του φορτίου τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα δύο ελληνικά τάνκερ στα οποία έχουν κάνει ρεσάλτο οι Φρουροί της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο με τους Ιρανούς να τραβάνε και άλλο το σκοινί. 

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε η ΕΡΤ τα δυο πλοία κατευθύνονται στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην Περσική πλευρά των στενών του Ορμούζ. Σκοπός των Ιρανών είναι να κάνουν μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν, δηλαδή θέλουν να τους κατασχέσουν το φορτίο.  

Οπως έχει γίνει γνωστό οι Έλληνες ναυτικοί είναι καλά, ενώ πάνω στα δεξαμενόπλοια παραμένουν ομάδες φρούρησης 7 με 8 ενόπλων. 

New York Times: «Το Ιράν απειλεί άλλα 17 ελληνικά δεξαμενόπλοια»

Στο μεταξύ οι New York Times σε δημοσίευμά τους αποκαλύπτουν ότι δεν αποκλείεται και άλλα ελληνικά πλοία να έχουν την ίδια τύχη.

Το πρακτορείο Tasniim προειδοποίησε ότι άλλα 17 τάνκερ υπό ελληνική σημαία που πλέουν στον Περσικό Κόλπο θα δεσμευτούν από το Ιράν αν το δεξαμενόπλοιο και το φορτίο του δεν επιστραφούν.

Το πειρατικό ρεσάλτο έχει πυροδοτήσει μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. Μεγάλα ξένα πρακτορεία όπως η Daily Mail και το France 24 μεταδίδουν την είδηση, ενώ ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής εξέδωσε ανακοίνωση.

Το Παρίσι καταγγέλλει την κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν

Η κατάσχεση την Παρασκευή από το Ιράν δύο τάνκερ με ελληνική σημαία στα ύδατα του Κόλπου συνιστά “σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου που η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα”, αντέδρασε σήμερα η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα πληρώματα και τα πλοία”, δηλώνει σε ανακοίνωση.

“Η Γαλλία επαναλαμβάνει την προσήλωσή της στους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προστατεύουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια στη θάλασσα. Ζητάμε από το Ιράν να σταματήσει αμέσως τις ενέργειές του που αντιβαίνουν σε αυτούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα πληρώματα δύο ελληνικών τάνκερ δεν κρατούνται και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσαν χθες οι ιρανικές αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στη Βρετανία: Έρευνα για εκρηκτικά σε βάση της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται και από αμερικανικές δυνάμεις
Ειδικό κλιμάκιο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού βρίσκεται στο σημείο, στο Γουέλφορντ, πραγματοποιώντας ελέγχους σε οχήματων
(REUTERS
Ο Νετανιάχου διαψεύδει δημοσίευμα ότι η Αίγυπτος τον είχε προειδοποιήσει για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου
«Ψευδής κατηγορία που είχε διαψευστεί αλλά τώρα ανακυκλώνεται για να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη του Ισραήλ», τονίζεται από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
9
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν