Κόσμος

Πελόζι προς αντιπρόεδρο Πενς: Καθαίρεσε τον Τραμπ αλλιώς θα το κάνει το Κογκρέσο

Την άμεση καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ ζητά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. Ξεκίνησε ένοπλη εξέγερση κατά των ΗΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά. Ζητά ενεργοποίηση του άρθρου 25 του Συντάγματος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε μια «στασιαστική πράξη» και κάλεσε για την άμεση απομάκρυνση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα από την προεδρία μέσω της προσφυγής στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, μια μέρα μετά την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής», δήλωσε η Πελόζι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ είναι ένας «πολύ επικίνδυνος άνθρωπος», δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος, είπε. Τόνισε πως αναμένει γρήγορα μια απόφαση από τον Πενς αν θα προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου προέδρου.

Παραίτηση Τραμπ ζήτησε ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μέριλαντ

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί από τον Λευκό Οίκο, αλλιώς να απομακρυνθεί από το αξίωμά του, λέγοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρέπει να αναλάβει καθήκοντα για να εξασφαλιστεί μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας στον εκλεγμένο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ο κυβερνήτης Χόγκαν καλεί τον αντιπρόεδρο Πενς να αναλάβει και να φέρει εις πέρας την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χόγκαν, ο Μάικ Ρίτσι.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμερική θα είναι καλύτερα αν ο πρόεδρος Τραμπ παραιτηθεί», δήλωσε ο Χόγκαν, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο WBAL Radio της Βαλτιμόρης.

Παραιτείται η υπουργός Μεταφορών

Η Αμερικανίδα υπουργός Μεταφορών, Ελέιν Τσάο ανακοίνωσε σήμερα πως υποβάλλει την παραίτησή της, μετά την επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Η Τσάο, σύζυγος του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, δήλωσε πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.

Η επίθεση «με προβλημάτισε έντονα με έναν τρόπο που απλά δεν μπορώ να παραβλέψω», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλία: Αναφορές ότι ο Φλάβιο Μπολσονάρο έφυγε από τη χώρα – Έρευνα για ξένη χρηματοδότηση στην εκστρατεία
Ο δικαστής Φλάβιο Ντίνο ζητά από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να εξετάσει τον ρόλο της αμερικανικής συντηρητικής ομάδας Rockbridge Network, αλλά και πιθανή «αλγοριθμική χειραγώγηση» από τη Meta
Φλάβιο Μπολσονάρο
Αποκάλυψη στη Γαλλία: Η κυβέρνηση σχεδίαζε «μπλόκο» στα social media και στο διαδίκτυο από κινητά για τις διαδηλώσεις το Σάββατο
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί ζήτησε ευθέως από τους γαλλικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών να είναι έτοιμοι να αποκλείσουν την πρόσβαση σε ορισμένες πλατφόρμες social media συμπεριλαμβανομένου του X - Εξετάστηκε και η απενεργοποίηση των λειτουργιών κοινοποίησης τοποθεσίας
Επεισόδια στη Γαλλία