Κόσμος

Πένθος για κορυφαίο οίκο μόδας! Ανάμεσα στις διασημότερες πελάτισσές του ήταν και η Μέριλιν Μονρόε! [pics]

Απώλεια για τον λαμπερό κόσμο της μόδας, καθώς έφυγε από τη ζωή η Βάντα Φεραγκάμο, πρόεδρος του ομώνυμου φλορεντινού ομίλου που ίδρυσε ο αείμνηστος σχεδιαστής σύζυγός της, Σαλβατόρε Φεραγκάμο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βάντα Φεραγκάμο, απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (19.10.2018) η οικογένεια στη Φλωρεντία.

Η Βάντα έχασε τον σύζυγό της Σαλβατόρε πριν από 58 χρόνια. Πήρε τα ηνία του οίκου μόδας μαζί με την 16χρονη κόρη της και γρήγορα έμαθε πώς να διοικεί μια επιχείρηση και ταυτόχρονα να μεγαλώνει τα έξι παιδιά της.

Εξέλιξε τον οίκο υποδημάτων σε έναν από τους πλέον περίβλεπτους οίκους μόδας παγκοσμίως διευρύνοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στα αξεσουάρ και τα ρούχα.

Πέρυσι, ο οίκος Ferragamo κατέγραψε έσοδα ύψους σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

FERRAGAMO

FERRAGAMO

Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια επανειλημμένως απέρριπτε τις φήμες σχετικά με μια πιθανή πώληση του οίκου μόδας και διόρισε τη Μικαέλα Λε Ντιβελέκ Λεμί, ένα σημαίνον πρώην στέλεχος του οίκου Gucci, στη θέση της νέας διευθύνουσας συμβούλου τον Ιούλιο.

«Με τεράστια οδύνη… θέλουμε να ανακοινώσουμε την απώλεια της μητέρα μας» τονίζουν σε ένα μήνυμα στο προσωπικό της εταιρείας η Τζιοβάνα, ο Φερούτσιο, ο Λεονάρντο και ο Μάσιμο Φεραγκάμο.

«Τα πολύτιμα διδάγματά της και η μνήμη της θα είναι για όλους εμάς ένα παράδειγμα ηθικής και πάθους για τη ζωή».

Η Βάντα συνέχιζε να έχει ενεργό ρόλο στην εταιρεία ακόμα κι όταν παρέδωσε την προεδρία στον γιο της Φερούτσιο.

FERRAGAMO

FERRAGAMO

FERRAGAMO

Η Μέριλιν Μονρόε ήταν μία από τις διάσημες πελάτισσες του οίκου, η οποία ενέπνευσε τον σχεδιαστή να δημιουργήσει την ψηλοτάκουνη γόβα που αναδείχθηκε σε σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας
Μάχη με τον χρόνο για επιζώντες από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - 920 νεκροί και πάνω 50.000 αγνοούμενοι
Στη Λα Γουάιρα, πολλά κτίρια έχουν μετατραπεί σε τεράστιους σωρούς ερειπίων με τους κατοίκους και τα σωστικά συνεργεία που φτάνουν από όλο τον κόσμο να αναζητούν ένα ίχνος ζωής
Συντρίμμια από τον σεισμό στη Βενεζουέλα
Ιράν: Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ σε αντίποινα για τις δικές τους επιθέσεις
Το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει αμερικανική επίθεση σε αποθήκες πυραύλων της Τεχεράνης ως απάντηση ιρανικού πλήγματος σε εμπορικό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στα Στενά του Ορμούζ
Αμερικανικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας τύπου Patriot στο Κουβέιτ