Κόσμος

Περιφέρεια Αττικής: Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Τον εμπλουτισμό των υποδομών εκπαίδευσης στη Νέα Μάκρη χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής η Περιφέρεια Αττικής, επεκτείνοντας παράλληλα τις στοχευμένες πρωτοβουλίες σε σημαντικά θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης που υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, η οικεία Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, έδωσε το «πράσινο φως» στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ για τη δημοπράτηση της εργολαβίας, προϋπολογισμού 3.830.000 ευρώ. Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε μια στοχευμένη δράση ενίσχυσης της περιοχής του Μαραθώνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των υποδομών του δήμου και την επίλυση παγίων αιτημάτων των κατοίκων.

Το νέο κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 2.239,20 τ.μ. σε οικόπεδο 2.844,76 τ.μ, δυναμικότητας 300 μαθητών θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ