Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Περιφέρεια Αττικής: Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Περιφέρεια Αττικής: Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Τον εμπλουτισμό των υποδομών εκπαίδευσης στη Νέα Μάκρη χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής η Περιφέρεια Αττικής, επεκτείνοντας παράλληλα τις στοχευμένες πρωτοβουλίες σε σημαντικά θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης που υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, η οικεία Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, έδωσε το «πράσινο φως» στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ για τη δημοπράτηση της εργολαβίας, προϋπολογισμού 3.830.000 ευρώ. Έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε μια στοχευμένη δράση ενίσχυσης της περιοχής του Μαραθώνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των υποδομών του δήμου και την επίλυση παγίων αιτημάτων των κατοίκων.

Το νέο κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 2.239,20 τ.μ. σε οικόπεδο 2.844,76 τ.μ, δυναμικότητας 300 μαθητών θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 («Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης»), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και πλέον έχει ενεργοποιηθεί στο 100% σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις