Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Περισσότεροι ξένοι από ποτέ ζουν σήμερα στη Γερμανία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περίπου 10 εκατ. κάτοχοι ξένων διαβατηρίων ζούσαν στη Γερμανία το 2016, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 1,9 εκατ. άτομα ή 23% σε σχέση με το 2014, το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκεντρώνουν ακόμα στοιχεία για τον συνολικό πληθυσμό της χώρας το 2016. Εκπρόσωπος της στατιστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι αναμένεται να είναι γύρω στα 83 εκατ.
Το 2015, συνολικά 17,1 εκατ. άτομα που ζούσαν στη Γερμανία προέρχονταν από τη μετανάστευση και αυτό ο αριθμός πιθανόν αυξήθηκε το 2016, ανέφερε η αξιωματούχος. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Ιουλίου. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει Γερμανούς υπηκόους που αρχικά ήρθαν από άλλες χώρες και όσους είχαν διπλή υπηκοότητα.
Η αύξηση στο πληθυσμό των ξένων στη Γερμανία είναι κυρίως αποτέλεσμα της απόφασης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να ανοίξει τις πόρτες σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι 5,8 εκατ. από αυτούς που δεν είχαν γερμανικό διαβατήριο ήρθαν από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 520.000 Σύρους, 138.500 Ιρακινούς και 178.100 Αφγανούς που μετοίκησαν στη Γερμανία από τις αρχές του 2015, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε