Κόσμος

Περού: Ψαράς βρέθηκε ζωντανός μετά από 94 μέρες – Καταπολέμησε την αφυδάτωση πίνοντας αίμα χελώνας

Ο ψαράς απέπλευσε την 7η Δεκεμβρίου από το λιμάνι Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα, όμως το μικρό αλιευτικό σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο στην ανοικτή θάλασσα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας 61χρονος ψαράς από το Περού βρέθηκε ζωντανός σε διεθνή ύδατα, 94 ημέρες αφότου το αλιευτικό σκάφος του χάθηκε στην ανοικτή θάλασσα.

Σκάφος από τον Ισημερινό εντόπισε την περασμένη Τρίτη (11.03.2025) το μικρό αλιευτικό του Μάξιμο Νάπα να παρασύρεται από τα ρεύματα στα ανοικτά του λιμανιού Τσιμπότε, στο βόρειο Περού, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Χόρχε Γκονζάλες.

«Ο Μάξιμο Νάπα έφθασε σε καλή φυσική κατάσταση. Ήταν σε θέση να περπατήσει και να πλυθεί. Σοκαρισμένος, αλλά σε καλή φυσική κατάσταση», είπε ο λιμενάρχης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Αφού δέχθηκε ιατρική φροντίδα, ο 61χρονος πήρε εξιτήριο χθες Σάββατο από το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε.

Ο ψαράς απέπλευσε την 7η Δεκεμβρίου από το λιμάνι Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα. Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες και τα ισχυρά ρεύματα τον έκαναν να χάσει τον προσανατολισμό του.

Περίπου 10 ημέρες αργότερα, το μικρό αλιευτικό σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο στην ανοικτή θάλασσα, ενώ δεν διέθετε ραδιοφάρο έκτακτης ανάγκης.

«Είναι θαύμα που βρήκαν τον μπαμπά μου… Δεν χάσαμε ποτέ την ελπίδα μας», είπε η κόρη του, Ινές Νάπα, στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Ο Μάξιμο Νάπα επέζησε τρώγοντας κατσαρίδες, ψάρια και πουλιά, ενώ έπινε νερό της βροχής και αίμα χελώνας, όπως αφηγήθηκε με λυγμούς στους δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής.

«Δεν ήθελα να πεθάνω, για τη μητέρα μου. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη μητέρα μου», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
5