Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Περού: “Αγγίζουν” τις 3.000 οι θάνατοι από κορονοϊό – Σχεδόν 100.000 κρούσματα

Περού: “Αγγίζουν” τις 3.000 οι θάνατοι από κορονοϊό – Σχεδόν 100.000 κρούσματα

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε χθες ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλέον φθάσει τους 2.914 νεκρούς επί συνόλου 99.483 κρουσμάτων μόλυνσης μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, αφότου εντοπίστηκε ο πρώτος άνθρωπος που είχε προσβληθεί.

Στα νοσοκομεία της λατινοαμερικάνικης χώρας νοσηλεύονται 7.526 ασθενείς, εκ των οποίων 883 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

click4more: Βραζιλία: Μακάβριο ρεκόρ! Πάνω από 1.000 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

«Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να ετοιμαστούν περισσότερα κρεβάτια στα νοσοκομεία και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας», αναγνώρισε ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Παρότρυνε εξάλλου τους Περουβιανούς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Σύμφωνα με το Colegio Médico del Perú, το σύστημα υγείας της χώρας έχει πλέον υποστεί κορεσμό και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εξαιτίας της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις