Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Περού: Αυξήθηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου

Περού: Αυξήθηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου
Φωτογραφία EPA

Τους 30 έχει φτάσει πλέον ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου στο Περού, στις 23 Ιανουαρίου! Το βυτιοφόρο μετέφερε αέριο σε προάστιο της Λίμα.

Ο προηγούμενος απολογισμός, την περασμένη εβδομάδα, από την τραγωδία στο Περού ήταν 23 νεκροί. Από την έκρηξη του βυτιοφόρου είχαν τραυματιστεί 50 άνθρωποι, που είχαν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα.

«Θα πάμε σε όλα τα νοσοκομεία όπου βρίσκονται τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ουάλτερ Μάρτος, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό της αρωγής στα θύματα. Πάνω από δέκα τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Λίμα.

Η έκρηξη προκλήθηκε μετά τη διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού, το οποίο περιείχε 10.000 λίτρα καυσίμου. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα. Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία. Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος του Περού για να κατασβεστεί η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε δεκαπέντε σπίτια.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο Λουίς Γκουσμάν, 74 ετών, που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως συγκαταλεγόταν στους νεκρούς, τελικά αποδείχθηκε ότι επέζησε και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πολλαπλές ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις