Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε διόρισε νέο υπουργικό συμβούλιο

Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε διόρισε νέο υπουργικό συμβούλιο

Το υπουργικό της συμβούλιο διόρισε σήμερα η πρόεδρος του Περού Ντίμα Μπολουάρτε , επιλέγοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Άλεξ Κοντρέρας ως υπουργό Οικονομίας και τον χημικό μηχανικό Όσκαρ Βέρα ως υπουργό Ενέργειας και Ορυχείων, μετά την αποπομπή του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

Ο πρόεδρος του Κογκρέσου του Περού ζήτησε είχε ζητήσει σήμερα από τη νέα πρόεδρο της χώρας, Ντίμα Μπολουάρτε, να διορίσει “γρήγορα” κυβέρνηση εν μέσω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας στους δρόμους, όπου οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο ζητούν την απελευθέρωσή του και νέες εκλογές.

Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται όπως και αποκλεισμοί δρόμων από την Πέμπτη στη Λίμα και σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στις περιοχές των Άνδεων, όπου ο Πέδρο Καστίγιο, πρώην δάσκαλος σε αγροτικό σχολείο, έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη.

Μετά την απόπειρά του την Τετάρτη να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έναν ελιγμό που χαρακτηρίστηκε “πραξικόπημα”, ο Πέδρο Καστίγιο τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη για επτά ημέρες με αίτημα της Εισαγγελίας, που τον μηνύει για “εξέγερση” και “συνωμοσία”.

Ο πρώην επιτελάρχης του, Γκιντίο Μπελίδο, καθώς και ο Γκιγιέρμο Ολιβέρα, ένας από τους δικηγόρους του, άφησαν να εννοηθεί ότι ο Πέδρο Καστίγιο είχε “ίσως ωθήθηκε” να διαλύσει το Κοινοβούλιο υπό την επίδραση ψυχοτρόπων ουσιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις