Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Περού: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες έπεσε σε γκρεμό – Τουλάχιστον 25 οι νεκροί

Περού: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες έπεσε σε γκρεμό – Τουλάχιστον 25 οι νεκροί

Στο Περού τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε σήμερα (28.1.2023) σε ακατοίκητη περιοχή κοντά στην πόλη Όργκανος, στο βορειοδυτικό Περού. Το τουριστικό λεωφορείο της εταιρίας Q’orianka Tours είχε αναχωρήσει από τη Λίμα και κατευθυνόταν προς την πόλη Τούμπες στα σύνορα με τον Ισημερινό. 

Στο τουριστικό λεωφορείο επέβαιναν 60 άτομα. Από άγνωστη αιτία ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείο έχασε τον έλεγχο και το όχημα έπεσε σε γκρεμό ύψους 48 μέτρων. Κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, αρκετοί επιβάτες εκτινάχθηκαν από τα παράθυρα και άλλοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο λεωφορείο.

Στο σημείο που έγινε το δυστύχημα έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας του Περού και διασωστικά συνεργεία, που κατέβηκαν στον γκρεμό και άρχισαν να απεγκλωβίζουν τον κόσμο από τα συντρίμμια και να μαζεύουν τους ανθρώπους που είχαν εκτιναχθεί έξω από το όχημα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των περιοχών του Περού, Ελ Άλτο και Μάνκορα, διευκρίνισε η αστυνομία χωρίς να μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των τραυματιών.

Οι αρχές εξέφραζαν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί, διότι πολλοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις