Κόσμος

Περού: Τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 70% μέσα σε μία εβδομάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα σε μία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στο Περού αυξήθηκαν κατά 70% και έφτασαν τα 17.841.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων του Περού από την 19η ως την 25η Ιουνίου επιβεβαιώθηκαν 17.841 κρούσματα κορονοϊού, αριθμός αυξημένος κατά 70% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομαδιαία περίοδο.

Το ίδρυμα σημείωσε ότι αυξήσεις καταγράφηκαν λίγο ως πολύ παντού στη χώρα, ενώ η πρωτεύουσα Λίμα κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα (11.254), ακολουθούμενη από την Αρεκίπα (2.188). Ο Αλέγκρε Ραούλ Φονσέκα, εκτελεστικός πρόεδρος του ESSALUD, ανέφερε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό ήταν ηλικίας 30 ετών και πάνω.

Από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει 213.545 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3.634.918 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του περουβιανού υπουργείου Υγείας.

Πάνω από 27,65 εκατ. πολίτες της χώρας έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της COVID-19, 18,75 εκατ. έχουν λάβει τρίτη και 2,64 εκατ. τέταρτη αναμνηστική δόση των εμβολίων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η αστυνομία της Τουρκίας εισέβαλε και «έκλεισε» το αντιπολιτευόμενο κανάλι Halk TV - Διορίστηκε κρατικός επίτροπος στη διοίκησή του
Υπήρξε σωρεία αντιδράσεων από τον πρόεδρο του κόμματος (CHP), και τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Άγκυρας ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη ελευθερίας Τύπου στην Τουρκία
halktv
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.