Κόσμος

Περού: Υπουργός οργάνωσε κορωνοπάρτι εν μέσω πανδημίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εσωτερικών του Περού, Λουίς Μπαρανσουέλα, παραιτήθηκε χθες Τρίτη (2.11.2021), προτού συμπληρώσει ένα μήνα από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, λόγω των κατηγοριών εναντίον του ότι οργάνωσε γιορτή στο σπίτι του εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον αριστερό πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο.

Ο πρώην αστυνομικός, 58 ετών, δεχόταν σφοδρές επικρίσεις αφού το τηλεοπτικό δίκτυο Latina μετέδωσε πως οργάνωσε γιορτή στο σπίτι του στη Λίμα, με την ευκαιρία της ημέρας τραγουδιού στην κρεολική γλώσσα και του Χάλογουιν, κάτι που απαγορευθεί ρητά με διάταγμα της κυβέρνησης του Περού, μερικές ημέρες νωρίτερα.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών υπερασπίστηκε τον εαυτό του την περασμένη Δευτέρα, λέγοντας πως δεν οργάνωσε γιορτή στο σπίτι του αλλά μια συνάντηση εργασίας στο σπίτι του, με την πρωθυπουργό της χώρας, Μίρτα Βάσκες, να απορρίπτει την εξήγηση ως «απαράδεκτη».

Το περουβιανό Κογκρέσο, που ελέγχει η δεξιά αντιπολίτευση, θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη για να δώσει –ή όχι– ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της κυρίας Βάσκες. Σύμφωνα με τον περουβιανό Τύπο, η ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα δινόταν εάν δεν είχε παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει επίσημα 2,2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 200.000. Η χώρα των Άνδεων κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο ως προς τη θνητότητα ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Με «μυστική» επιχείρηση οι Αμερικανοί περνούν καθημερινά εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της «μυστικής» επιχείρησης, περίπου 15 έως 20 τάνκερ διασχίζουν κάθε βράδυ τα Στενά του Ορμούζ, χρησιμοποιώντας ένα νότιο θαλάσσιο πέρασμα κοντά στις ακτές του Ομάν
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ξανά στη Βρετανία: Το παρασκήνιο της επιστροφής και ο ενθουσιασμός του βασιλιά Καρόλου
Τον Μάιο του 2025 ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει στο BBC την επιθυμία του «να συμφιλιωθεί» με την οικογένειά του, λέγοντας ότι είναι «πραγματικά λυπηρό που δεν μπορώ να δείξω την πατρίδα μου στα παιδιά μου»
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν 6