Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Πέθαναν» τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το “Queendead” έγινε trend

«Πέθαναν» τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το “Queendead” έγινε trend
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ζει η Βασίλισσα Ελισάβετ; Ζει και βασιλεύει (κυριολεκτικό αυτό) κι ας… βιάστηκαν, ξανά, κάποιοι να την πεθάνουν.

Ένα ψεύτικο μήνυμα στο Whatsapp ήταν αρκετό για να γίνει παγκόσμιο trend στο twitter το Queendead κι άλλα πολλά σχετικά. Ένα μήνυμα πως η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε και ο θάνατός της θα ανακοινωνόταν την επόμενη μέρα.

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση φίλων στο Whatsapp. Το screenshot του μηνύματος σύμφωνα με το οποίο η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν νεκρή δεν άργησε να γίνει viral. Μάλιστα, στο μήνυμα αναφερόταν πως «η Βασίλισσα πέθανε σήμερα το πρωί (σ.σ. την Κυριακή) από καρδιακή προσβολή, θα ανακοινωθεί αύριο (σ.σ. χθες) το πρωί».

Μάλιστα, οι πέντε φίλοι με τα username Burnsy, Cheeks, Gibbo, Josh και Morty έδιναν… οδηγίες για το πως ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για να κολυμπήσουν και να περάσουν τη Μάγχη στη μνήμη της!

Στο twitter το hashtag Queendead έγινε trend και η συζήτηση… άναψε. Πολλοί δε ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τους πέντε που ξεκίνησαν το… χαμό πως δεν είχαν ιδέα για το σχέδιο “London Bridge”, για τις προετοιμασίες δηλαδή που έχουν ήδη γίνει για να είναι άπαντες έτοιμοι όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει. Και όταν αυτό γίνει, θα ανακοινωθεί από το BBC και στη συνέχεια θα κηρυχθεί 9ήμερο πένθος στη Βρετανία.

Για να καταλάβει κανείς πόσο… πιστευτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα από τον χρήστη Gibbo πως η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε, το γεγονός πως ως φωτογραφία προφίλ είχε ένα… ερεθισμένο πέος.

Με το θέμα να παίρνει διαστάσεις, πηγή του Παλατιού δήλωσε στη Mail Online πως στο Μπάκιγχαμ όλα κυλούν… όπως κάθε μέρα. Όλα αυτά ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη να φεύγει από το κάστρο του Γουίνδσορ για το Μπάκιγχαμ.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, που συνήθως δεν σχολιάζει τέτοιες φήμες -δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κάποιος «πεθαίνει» τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αναγκάστηκε να… επιβεβαίωση ότι η 93χρονη μονάρχης είναι ζωντανή. Και πως προετοιμάζεται για την αποψινή δεξίωση που θα παραθέσει στο Μπάκιγχαμ προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στο Λονδίνο. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν από τη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ, η Βασίλισσα Ελισάβετ δέχτηκε στο Παλάτι τον πρέσβη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Βάνια Φιλίποβιτς (σ.σ. πρώτη φωτογραφία) αλλά και τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου Ανδρέα Κακούρη (σ.σ. δεύτερη φωτογραφία).

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις