Κόσμος

Πέθανε από κορονοϊό ο γηραιότερος Γάλλος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τελευταία του πνοή, νικημένος από την Covid-19, σε ηλικία 112 ετών άφησε ο γηραιότερος άνδρας της Γαλλίας, ο Μαρσέλ Μες.

Έφυγε από τη ζωή τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε νοσοκομείο της πόλης Βιέν αφού προσβλήθηκε από την Covid-19, έκανε γνωστό η κόρη του.

«Ζούσε πάντα στο σπίτι του, αλλά κόλλησε την Covid και η κατάσταση επιδεινώθηκε. Του έδωσαν οξυγόνο, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, όμως τι περιμένετε… στα 112 χρόνια του…» είπε η Νικόλ Μπουαρόν, η μοναχοκόρη του.

Ο Μαρσέλ Μες γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1909 και εδώ και δεκαετίες ζούσε μόνος στο σπίτι του, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όταν χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ήταν πρώην οδηγός ασθενοφόρου και είχε χηρέψει από το 1998.

Ο Μες έγινε ο γηραιότερος Γάλλος στις 5 Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο του Ζιλ Τεομπάλντ, ενός πρώην λιμενεργάτη και ψαρά από τη Μαρτινίκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.