Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πέθανε από πνευμονία η μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ, Σίρλεϊ Ντάγκλας

Πέθανε από πνευμονία η μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ, Σίρλεϊ Ντάγκλας
Φωτογραφία αρχείου EPA

Ηθοποιός και ακτιβίστρια, η Σίρλεϊ Ντάγκλας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Το θάνατό της ανακοίνωσε ο γιος της, Κίφερ Σάδερλαντ.

Η Σέρλι Ντάγκλας πέθανε το πρωί της Κυριακής (05.04.2020) εξαιτίας των επιπλοκών πνευμονίας. Ο θάνατός της, όμως, δεν συνδέεται με τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε ο Κίφερ Σάδερλαντ.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, η μητέρα του Σίρλεϊ Ντάγκλας πέθανε εξαιτίας επιπλοκών εξαιτίας πνευμονίας (δεν σχετίζεται με τον COVID-19). Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή.

Δυστυχώς, έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και αρκετικό καιρό κι εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν. Σε όποιες οικογένειες έχασαν αγαπημένους τους ξαφνικά εξατίας του κορονοϊού, η καρδιά μου ραγίζει μαζί σας. Σας παρακαλώ, μείνετε ασφαλείς», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο Κίφερ Σάδερλαντ.

Ο Κίφερ Σάδερλαντ είναι το ένα από τα τρία παιδιά που απέκτησε η Σίρλεϊ Ντάγκλας με τον επίσης Καναδό Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Κόρη του Τόμι Ντάγκλας, του άλλοτε επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Σασκάτσουαν (δυτικός Καναδάς), η Σίρλεϊ Ντάγκλας έκανε πολυετή καριέρα στο σινεμά και στο θέατρο, στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, όπου συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Η Σίρλεϊ Ντάγκλας εξάλλου είχε στρατευθεί σε διάφορες υποθέσεις, ανάμεσά τους αυτή του κινήματος διεκδίκησης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ, αλλά και διότι υπερασπιζόταν παθιασμένα το σύστημα υγείας του Καναδά.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις