Κόσμος

Πέθανε η δημοσιογράφος που έβγαλε την είδηση έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στα 105 της χρόνια, στο Χονγκ Κονγκ, έφυγε από τη ζωή η Βρετανή πολεμική ανταποκρίτρια Clare Hollingworth που έβγαλε την είδηση ότι ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Clare Hollingworth, γεννημένη το 1911 στο Leicester, ήταν η πρώτη που έδωσε την είδηση της εισβολής της Γερμανίας στην Πολωνία τον Αύγουστο του 1939. Είχε μόλις ξεκινήσει την καριέρα της στην εφημερίδα Daily Telegraph όταν έβγαλε την είδηση του αιώνα.

Ήταν εκείνη που πρώτη εντόπισε τις γερμανικές δυνάμεις να συγκεντρώνονται στα πολωνικά σύνορα ενώ ταξίδευε από την Πολωνία στη Γερμανία το 1939. “1.000 τανκ συγκεντρωμένα στα πολωνικά σύνορα”, ήταν ο τίτλος της Daily Telegraph. Μετά από 3 ημέρες οι Ναζί ξεκίνησαν την εισβολή.

Η Clare Hollingworth πριν γίνει ρεπόρτερ είχε βοηθήσει στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων από τις δυνάμεις του Χίτλερ, βοηθώντας τους με την έκδοση βρετανικής βίζας. Αργότερα κάλυψε συγκρούσεις στο Βιετνάμ, στην Αλγερία και τη Μέση Ανατολή και τιμήθηκε με το βραβείο James Cameron για τη δημοσιογραφία το 1994.

Πηγή: BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν εκτέλεσε τον 19χρονο πρωταθλητή πάλης Σαλέχ Μοχαμαντί με απαγχονισμό γιατί διαδήλωνε – Βασανίστηκε πριν πεθάνει
Τον κατηγορούσαν για τη δολοφονία δύο αστυνομικών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ιράν και ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν με «μαχαίρια και σπαθιά»
Saleh Mohammadi
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Δεν τελειώνει ο πόλεμος λέει ο Νετανιάχου ενώ το Ιράν ορίζει αντικαταστάτη του Λαριτζανί και απειλεί με «πλήρη καταστροφή»
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του πετρελαίου αλλά και τα πολεμικά χτυπήματα, με το Ιράν να βομβαρδίζει τη Χάιφα και να βάζει στόχο αμερικανικό μαχητικό F-35 - «Ο πόλεμος έχει μπει σε νέα φάση» σχολιάζουν αναλυτές
Τραμπ, Νετανιάχου