Κόσμος

Πέθανε η γυναίκα – σύμβολο της 11ης Σεπτεμβρίου

Έγινε ένα από τα πρόσωπα σύμβολα της 11ης Σεπτεμβρίου και κυρίως εκείνων που επέζησαν της τρομοκρατικής επίθεσης στο World Trade Center. Έγινε παγκοσμίως γνωστή ως "Dusty Lady" εξαιτίας της φωτογραφίας που την έδειχνε καλυμμένη με σκόνη να φεύγει από τον τόπο του μακελειού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Marcy Borders, η γυναίκα που συγκίνησε τους πάντες μέσα από τη φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έχασε, τη Δευτέρα, τη μάχη με τον καρκίνο. Τη χτύπησε στο στομάχι και δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών, αφήνοντας πίσω της δυο παιδιά.

Της διαγνώστηκε καρκίνος τον Αύγουστο του 2014 και αμέσως ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Σε συνέντευξή της τον περασμένο Νοέμβριο είχε πει ότι πίστευε πως για την αρρώστια της έφταιγε το τσιμέντο που εισέπνευσε την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Η 42χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ εργαζόταν στη Bank of America και το γραφείο της ήταν στο World Trade Center. Είχε πιάσει δουλειά εκεί μόλις ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η ζωή της είχε βγει εκτός ελέγχου. “Δεν μπορούσα να στεριώσω σε δουλειά για σχεδόν 10 χρόνια. Κάθε φορά που έβλεπα αεροπλάνο με έπιανε πανικός. Αν έβλεπα κάποιον σε ένα κτίριο, πίστευα πως θα με πυροβολούσε”, είχε πει.

Η φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έγινε μια από τις πλέον εμβληματικές που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν ανάμεσα στις 25 πιο δυνατές φωτογραφίες του περιοδικού Time.

Πηγή: Daily Mail, Sky News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία για άμεση ενεργειακή εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τραμπ που πρότεινε να αποκτήσει νέο ηγέτη η Ουκρανία για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωνε ότι θα κάνει εκλογές αν γίνει εκεχειρία 60 ημερών
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 14
Politico: «Ο Πούτιν θα σας σύρει στον πόλεμο», προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουκρανίας
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα της μέχρι σήμερα, καθώς η Ρωσία στοχεύει τις υποδομές της χώρας σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίστασή της
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα