Κόσμος

Πέθανε η ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν σε ηλικία 43 χρόνων: Πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου τον τελευταίο 1,5 χρόνο

Η Βελγίδα ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στον επινεφρίδιο αδένα τον Οκτώβριο του 2023. Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει μακριά από τα κινηματογραφικά πλατό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της

Σε ηλικία μόλις 43 χρόνων, έφυγε από τη ζωή η Εμιλί Ντεκέν, η Βελγίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της σε τουλάχιστον 50 ταινίες, ανάμεσά τους και στο «Rosetta» των αδελφών Νταρντέν.

Η ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή (16.03.2025) στο νοσοκομείο Gustave Roussy, σε προάστιο του Παρισιού, μετά από επιπλοκές σπάνιου καρκίνου.

Η Βελγίδα είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2023 πως έπασχε από καρκίνο του ενδοκρινικού συστήματος, που είχε διαγνωστεί 2 μήνες νωρίτερα, και αναγκάστηκε να μείνει μακριά από τα κινηματογραφικά πλατό και το θεατρικό σανίδι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της.

«Τι σκληρός αγώνας! Και δεν τον επιλέγουμε…», είχε γράψει η ηθοποιός στο Instagram την 4η Φεβρουαρίου, την παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emilie Dequenne (@emiliedequenne)

Τα τελευταία της Χριστούγεννα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως η αρρώστια της ήταν επιθετική και πως «δεν θα ζούσε όσο προβλεπόταν».

Δυστυχώς ήδη βρισκόταν αντιμέτωπη με υποτροπή, μετά από ύφεση.

Ο καρκίνος της ήταν κακοήθης όγκος στον επινεφρίδιο αδένα — η πρόγνωση είναι πιο δυσοίωνη όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emilie Dequenne (@emiliedequenne)

Η Εμιλί Ντεκέν γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1981 και αποκαλύφθηκε στο κοινό μόλις στα 18 της χρόνια, πρωταγωνιστώντας στο φιλμ «Rosetta» των αδελφών Νταρντέν, που της χάρισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1999.

Ενσάρκωσε ρόλους σε άλλες σχεδόν 50 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «La fille du RER» (2009), «Α perdre la raison» (2012), που της εξασφάλισε δεύτερη διάκριση στις Κάννες —στην κατηγορία Un certain regard—, «Pas son genre» (2014), και το «Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait», για την οποία έλαβε Σεζάρ Β΄ Γυναικείου ρόλου το 2021.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Shia LaBeouf αφέθηκε ελεύθερος χορεύοντας: Βίντεο με τον ξυλοδαρμό του στη Νέα Ορλεάνη – «Θα σε σπάσουμε μικρέ, ηρέμησε»
Ο Shia LaBeouf ειρωνεύτηκε τη σύλληψή του για βιαιοπραγία χορεύοντας στην κάμερα και βάζοντας με τα έγγραφα της φυλακής στο στόμα - Πλάνα του TMZ τον δείχνουν στο έδαφος να δέχεται χτυπήματα
Shia LaBeouf
Το Ιράν «θωρακίζει» τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις υπό τον φόβο επίθεσης των ΗΠΑ: Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες
Το Ιράν επιδεικνύει τη στρατιωτική του ισχύ, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν την ικανότητα να διαταράξουν το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου και να πλήξουν τα αμερικανικά συμφέροντα σε όλη τη Μέση Ανατολή
Δορυφορική εικόνα δείχνει τις μη καλυμμένες εισόδους των σηράγγων στο πυρηνικό συγκρότημα του Ισφαχάν.
Η επόμενη μέρα της Κούβας στις μυστικές συνομιλίες του Μάρκο Ρούμπιο με τον εγγονό του αδελφού του Φιντέλ Κάστρο
Ο Ρούμπιο, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ από γονείς κουβανικής καταγωγής, είχε επαφές με τον εγγονό του Ραούλ Κάστρο, τον Ραούλ Γκιγιέρμο Ροδρίγκες Κάστρο, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της Αβάνας
Μάρκο Ρούμπιο
Επικεφαλής ναού στην Ταϊβάν ένιωσε αδιαθεσία και έκανε εμετό πάνω στον πρόεδρο Λάι – Δείτε βίντεο
Ο πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε δήλωσε ότι μέλη της οικογένειας του Λιν Πέι-χουο είχαν πρόσφατα προσβληθεί από νοροϊό και ότι ο επικεφαλής του ναού μπορεί επίσης να έχει επίσης προσβληθεί
Ταϊβάν