Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πέθανε ο “Darth Vader”! Θρήνος για τον David Prowse

Πέθανε ο “Darth Vader”! Θρήνος για τον David Prowse

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο David Prowse, ο ηθοποιός που υποδύθηκε για πρώτη φορά τον “θρυλικό” κακό των Star Wars, Darth Vader, στην πρώτη (και καλύτερη) τριλογία ταινιών του george Lucas.

Ο Prowse ήταν ο άνθρωπος πίσω από την στολή, αν και στην τρίτη ταινία της τριλογίας, το Return of the Jedi, όταν ο Darth Vader βγάζει την κάσκα, ένας άλλος ηθοποιός φαίνεται.

Ο λόγος τότε ήταν πως οι παραγωγοί ήθελαν ένα άλλο πρόσωπο να φανεί ως Darth Vader.

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας Ντέιβ Πράουζ πέθανε χθες (Σάββατο) το πρωί σε ηλικία 85 ετών, έγραψε ο Μπάουινγκτον στο Facebook.

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του για πάντα!», δήλωσε ο καλλιτεχνικός πράκτορας στο BBC και έκανε λόγο για μια «αληθινά και βαθιά σπαρακτική απώλεια για εμάς και για εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Αρσιβαρίστας που έγινε ηθοποιός, ο Ντέιβ Πράουζ είχε πάρει τον ρόλο χάρη στο παράστημά του -ήταν σχεδόν 2 μέτρα ψηλός (1,98μ.)-, όμως επειδή η έντονη προφορά του (καταγόταν από το Μπρίστολ της δυτικής Αγγλίας) δεν θεωρήθηκε κατάλληλη, η φωνή του Νταρθ Βέιντερ ήταν τελικά αυτή του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

Ως αρσιβαρίστας, είχε εκπροσωπήσει την Αγγλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην αρχή των χρόνων του 1960, πριν στραφεί στην καριέρα του ηθοποιού.

Εμείς τον αποχαιρετούμε με τι άλλο; Με την καλύτερη μουσική που έχει γραφτεί ποτέ για κακό, και μια από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά: Το Imperial March.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις