Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε ο O. J. Simpson από καρκίνο

Πέθανε ο O. J. Simpson από καρκίνο

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο πρώην αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου και ηθοποιός O.J.Simpson,  όπως έκανε γνωστό  η οικογένειά του με ανάρτησή στο twitter.

Στην ανάρτηση για το θάνατο του O. J. Simpson αναφέρεται πως «στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Orenthal James Simpson, υπέκυψε στη μάχη του με τον καρκίνο.Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε τις επιθυμίες τους για ιδιωτικότητα και ηρεμία».

Ο O.J.Simpson, πρώην παίκτης του NFL, ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και ηθοποιός έγινε παγκοσμίως διάσημος όταν δικάστηκε και αθωώθηκε για τη διπλή δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και του εραστή της Ρόναλντ Γκόλντμαν. 

 

Το ζευγάρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από στη γειτονιά Brentwood του Λος Άντζελες τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 1994.

Η δίκη που συντάραξε τις ΗΠΑ

Η δίκη του O.J. Simpson διήρκεσε έντεκα μήνες, από τις 9 Νοεμβρίου 1994 έως τις 3 Οκτωβρίου 1995. Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει πως ήταν ένοχος καθώς υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία, όμως τελικά αθωώθηκε και για τους δυο φόνους.

Η δίκη χαρακτηρίζεται συχνά ως η δίκη του αιώνα λόγω της παγκόσμιας δημοσιότητας που πήρε και έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο δημοσιοποιημένη» ποινική δίκη στην ανθρώπινη ιστορία.

Μετά από ανάκριση από αστυνομικούς ντετέκτιβ, ο Σίμπσον κατηγορήθηκε επισήμως για τις δολοφονίες στις 17 Ιουνίου, αφού οι βρέθηκε ένα αιματοβαμμένο γάντι στην κατοχή του. Μάλιστα όταν αρνήθηκε να παραδοθεί ακολούθησε καταδίωξη με ένα λευκό SUV Ford Bronco του 1993 που ανήκε και οδηγούσε ο φίλος του, Αλ Κόουλινγκς.

Τα δίκτυα διέκοψαν την κάλυψη των τελικών του NBA του 1994 για να μεταδώσουν ζωντανά την καταδίωξη, την οποία παρακολούθησαν περίπου 95 εκατομμύρια άνθρωποι. Η καταδίωξη και η σύλληψη του Σίμπσον αργότερα την ίδια μέρα ήταν από τα γεγονότα με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην αμερικανική ιστορία.

Μετά τη δίκη, ο πατέρας της Γκόλντμαν υπέβαλε πολιτική αγωγή κατά του Σίμπσον. Στις 4 Φεβρουαρίου 1997, η επιτροπή βρήκε ομόφωνα τον Σίμπσον υπεύθυνο για τους δύο θανάτους. Στην οικογένεια Goldman επιδικάστηκαν αποζημιώσεις και αποζημιώσεις συνολικού ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις