Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πέθανε ο Anthony που έκανε viral το Ice Bucket Challenge

Πέθανε ο Anthony που έκανε viral το Ice Bucket Challenge

Μετά από μάχη 14 ετών με το ALS (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση), o Anthony Senerchia που έκανε viral το Ice Bucket Challenge άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 46χρονος Anthony Senercia είχε διαγνωστεί με ALS (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση) λίγο μετά τον γάμο του με την αγαπημένη του Jeanette Hane το 2003. Η Jeanette δήλωσε ότι ακόμα και όταν επιδεινώθηκε η υγεία του, ο Anthony πάντα έβρισκε έμπνευση στην 9χρονη κόρη τους Taya.

“Είναι δύσκολη ασθένεια και σκληρή όταν χάνεις. Το σώμα σου σε εγκαταλείπει. Αλλά ήταν μαχητής. Ήταν το φως μας. Έκανε τις ζωές μας καλύτερες”.

Ήταν μετά τη διάγνωσή του που ο Senerchia ξεκίνησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Anthony Senerchia Jr ALS που χρηματοδοτεί την έρευνα για την ασθένεια. Βοηθά παράλληλα τις οικογένειες των ανθρώπων που πάσχουν από ALS.

“Δούλεψε ακούραστα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το ALS και ήταν άμεσα υπεύθυνος για την επιτυχία του Ice Bucket Challenge”.

Πώς έκαναν viral το Ice Bucket Challenge για το ALS

To Ice Bucket Challenge ξεκίνησε το 2014 όταν ο ξάδερφος της Jeanette, Chris Kennedy, προτάθηκε να συμμετάσχει. Μέχρι τότε το Ice Bucket Challenge δεν είχε να κάνει με το ALS.

Ο άνθρωπος που τον είχε προτείνει, επαγγελματίας παίκτης γκολφ από τη Φλόριντα, επέλεξε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που ωφελούσε παιδιά με καρκίνο. Ο Kennedy τότε θυμήθηκε ότι είχε συγγενή με ALS και επέλεξε να βοηθήσει ιδρύματα για το ALS. Και φυσικά με τη σειρά του πρότεινε την ξαδέρφη του Jeanette.

Ήταν στο Ice Bucket Challenge της Jeanette που συνδέθηκε για πρώτη φορά το ALS και το Ice Bucket Challenge. Είχε χρησιμοποιήσει το hashtag #StrikeOutALS. Γρήγορα πρότεινε πολλούς να αποδεχτούν την πρόκληση και επειδή ήταν γνωστή διαδόθηκε αμέσως στην κοινότητά της.

“Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή χειρονομία για να χαμογελάσει λίγο ο Anthony και να κάνει γνωστό το ALS μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο. Κάτι που ουτε είχαμε ονειρευτεί”, δήλωσε ο Kennedy.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις