Κόσμος

Πέθανε ο ασθενής με την τεχνητή καρδιά

Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος ασθενής στον οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο τοποθετήθηκε μια τεχνητή καρδιά από τη γαλλική εταιρεία Carmat.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο 76χρονος άντρας με την τεχνητή καρδιά πέθανε την Κυριακή, 75 ημέρες μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το Ζορζ Πομπιντού Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι η αιτία του θανάτου δεν μπορεί να εξακριβωθεί με βεβαιότητα επί τους παρόντος.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι μια σε βάθος ανάλυση των ιατρικών και τεχνικών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την κατάσταση του ασθενούς θα χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου.

Ο ασθενής πριν του τοποθετηθεί το τεχνητό καρδιακό μόσχευμα έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια στο τελικό στάδιο και οι γιατροί του έδιναν μόνο λίγες εβδομάδες ή ημέρες ζωής

«Οι γιατροί που εμπλέκονται άμεσα στην μετεγχειρητική φροντίδα επιθυμούν να τονίσουν την αξία των διδαγμάτων από την πρώτη κλινική δοκιμή, σε σχέση με την επιλογή του ασθενή, την παρακολούθησή του, την πρόληψη και τη θεραπεία των δυσκολιών που αντιμετωπίστηκαν», ανέφερε ανακοίνωση του Ζορζ Πομπιντού Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου.

«Η CARMAT επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής στο θάρρος και τον πρωτοποριακό ρόλο του ασθενούς και της οικογένειάς του, καθώς και την αφοσίωση της ιατρικής ομάδας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την τεχνητή καρδιά CARMAT.

Οι βιοπροσθετικές συσκευές αυτού του τύπου έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν την πραγματική καρδιά για περίπου πέντε χρόνια, «μιμούμενες» το έργο της φύσης χρησιμοποιώντας βιολογικά υλικά και αισθητήρες.

Ο στόχος είναι να βοηθηθούν χιλιάδες ασθενών που πεθαίνουν κάθε χρόνο σε αναμονή ενός δότη, ενώ σύμφωνα με τους εμπνευστές της τεχνητής καρδιάς μειώνονται και οι παρενέργειες που σχετίζονται με τις μεταμοσχεύσεις.

Τρεις ακόμη ασθενείς στη Γαλλία με καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο αναμένεται να δεχθούν το τεχνητό μόσχευμα. Η κλινική δοκιμή θεωρείται επιτυχημένη, εάν οι ασθενείς επιβιώσουν με το τεχνητό εμφύτευμα για τουλάχιστον ένα μήνα. Αν περάσει το τεστ, η CARMAT έχει δηλώσει ότι θα τοποθετήσει τη συσκευή σε περίπου 20 ασθενείς με λιγότερο σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Carmat εκτιμά ότι περίπου 100.000 ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την τεχνητή καρδιά της, σε μια αγορά αξίας άνω των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!

Νέοι βηματοδότες: δίνουν ρυθμό χωρίς καλώδια και μπαταρία

Όταν η πίεση δεν πέφτει! Η επίμονη υπέρταση

Ρίξτε την πίεση με φυσικό τρόπο!

Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς για το 2014

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
19
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026
Σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: 5 συλλήψεις στη Νορβηγία και καταγγελίες για δωροδοκίες και πλαστά τιμολόγια – Έρευνες σε Γερμανία και Ρουμανία
Στο μικροσκόπιο των Αρχών εταιρείες που φέρονται να υπερχρέωναν υπηρεσίες για πλοία μελών του ΝΑΤΟ - Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ
ΝΑΤΟ, βάση Λετονία 24