Κόσμος

Πέθανε ο δημιουργός του Spiderman – videos

Ο Στιβ Ντίτκο, ο καλλιτέχνης της Marvel Comics, και ένας από τους δύο "πατέρες" του διάσημου Spiderman και του Doctor Strange, πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Ο πνευματικός πατέρας του Spiderman, βρέθηκε στις 29 Ιουνίου νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μαζί με τον δημιουργό του διάσημου υπερήρωα, τον Σταν Λι, ο Ντίτκο γνώρισε στον κόσμο τον χαρακτήρα του Πίτερ Πάρκερ και το alter ego του, τον Άνθρωπο Αράχνη, το 1962 σε ένα τεύχος του περιοδικού κόμικ Amazing Fantasy.

Έναν χρόνο αργότερα ο Ντίτκο έπλασε έναν άλλο υπερήρωα, τον Doctor Strange.

O Spiderman έγινε αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας στο σύμπαν της Marvel και ο Doctor Strange εισήλθε στο μόνιμο Πάνθεόν της. Οι περιπέτειες και των δύο έγιναν ταινίες blockbuster και αμφότεροι είχαν σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη ταινία Avengers: Infinity War.

Δημιουργός του Spiderman και άλλων υπερηρώων

Ενώ ο Λι απολάμβανε τη δημοσιότητα που του χάριζαν οι επιτυχίες του με συνεχείς εμφανίσεις σε συνέδρια κόμικς και έκτακτες εμφανίσεις σε ταινίες της Marvel, ο Ντίτκο αντίθετα διατηρούσε χαμηλό προφίλ και τον αναγνώριζαν μόνο οι φανατικοί των κόμικς.

Έφυγε από την Marvel το 1966, αλλά επέστρεψε το 1979 και το 1992 δημιούργησε το Squirrel Girl, που και αυτό αγαπήθηκε από τους λάτρεις των κόμικς.

Διατήρησε ένα στούντιο στο Μανχάταν μέχρι τον θάνατό του, δεν ήταν γνωστό να έχει στενούς συγγενείς, ήταν μοναχικός τύπος και δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις, δεν δεχόταν να συναντηθεί με θαυμαστές του ή να εμφανιστεί σε πρεμιέρες ταινιών βασισμένων στις δημιουργίες του.

https://youtu.be/BJK28p3UbMc

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου
Πολλαπλά σήματα κινδύνου είχε εκπέμψει ο πιλότος του μοιραίου Falcon με τον ανώτερο Λίβυο στρατιωτικό και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
Λίγο πριν τη συντριβή ο πιλότος του ιδιωτικού αεροσκάφους εξέδωσε τρεις φορές σήμα κινδύνου «PAN-PAN», που είναι ένα επίπεδο επείγουσας κατάστασης κάτω από το «MAYDAY»
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον Λίβυο αντιστράτηγο, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ