Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Sir Michael Gambon – Ήταν ο Dumbledore στις ταινίες Harry Potter

Πέθανε ο ηθοποιός Sir Michael Gambon – Ήταν ο Dumbledore στις ταινίες Harry Potter
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Θλίψη σε όλο τον πλανήτη προκαλεί η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Sir Michael Gambon, γνωστού στις νεότερες γενιές από την ενσάρκωση του Albus Dumbledore στις ταινίες Harry Potter. Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Sir Michael Gambon πέθανε από πνευμονία ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού μετέδωσε η οικογένειά του, αναφέροντας ότι «έφυγε ήσυχα».

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

«Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και την αγάπη σας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της οικογένειας.

Ποιος ήταν ο Sir Michael Gambon

Ο Sir Michael Gambon ήταν Αγγλο-Ιρλανδός ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1940 και η καριέρα του ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια, στο θέατρο μαζί με τον Sir Laurence Olivier, ως ένα από τα πρώτα μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας.

Ο Σερ Μάικλ Γκάμπον αγαπήθηκε πολύ από τις νεότερες γενιές ως Albus Dumbledore στις ταινίες του Χάρι Πότερ, όταν ενσάρκωσε τον ρόλο από την 3η ταινία μέχρι και την τελευταία, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον – επίσης θρυλικό ηθοποιό – Ρίτσαρντ Χάρις.

Στα εγκαίνια του θεματικού πάρκου του Harry Potter στο Ορλάντο μαζί με πρωταγωνιστές των ταινιών

Είχε συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μετρώντας εκατοντάδες συμμετοχές σε ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές, από το Harry Potter μέχρι τον Othello του Σαίξπηρ. 

Στην πρεμιέρα της ταινίας Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, του τελευταίου φιλμ της σειράς

Κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του, ήταν υποψήφιος για δεκάδες Tony, Olivier και BAFTA βραβεία. Κέρδισε 3 βραβεία Olivier (1 Καλύτερου Ηθοποιού και 2 Καλύτερης Κωμικής Ερμηνείας), 2 βραβεία Screen Actors Guild αλλά και 5 βραβεία BAFTA, εκ των οποίων τα 4 στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού και το ένα ως τιμητικό για την καριέρα του, το οποίο ονομάστηκε The Richard Harris Award, προς τιμήν του… προηγούμενου Dumbledore. 

Ο Dumbledore μαζί με τον Sirius Black, τον Harry Potter, την Hermione Granger και τον Ron Weasley

Κρατώντας ένα από τα βραβεία BAFTA που κέρδισε στην καριέρα του

Με πληροφορίες από DailyMail / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις