Κόσμος

Πέθανε ο ηθοποιός Νίνο Καστελνουόβο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήταν ερωτευμένος με την Κατρίν Ντενέβ στις «Ομπρέλες του Χερβούργου»… O Ιταλός ηθοποιός Νίνο Καστελνουόβο πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο ηθοποιός υπέκυψε την Δευτέρα στη Ρώμη, μετά από μακρά ασθένεια, ανέφεραν η σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Κριστίνια Ντι Νίκολα και τα δύο παιδιά του.

Ο Νίνο (Φραντσέσκο) Καστελνουόβο γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1936 και ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας δεύτερους ρόλους σε διάφορες ταινίες, στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Το 1960 εμφανίστηκε στην ταινία «Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, στο πλευρό του Αλέν Ντελόν, της Ανί Ζιραρντό και της Κλαούντια Καρντινάλε.

Έγινε πολύ δημοφιλής χάρη στην τηλεοπτική μεταφορά των «Αρραβωνιασμένων» του Αλεσάντρο Μαντσόνι. Είχε πρωταγωνιστήσει, στο πλευρό της Κατρίν Ντενέβ, στις «Ομπρέλες του Χερβούργου», μια ταινία-σταθμό του Ζακ Ντεμί που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1964.

Ερμήνευσε επίσης τον ρόλο του αρχαιολόγου Ντ’ Αγκοστίνο στην ταινία «Ο Άγγλος ασθενής» του Άντονι Μινγκέλα, το 1996.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ραντεβού έγινε viral όταν άνδρας συνοδεύει τη γυναίκα μέχρι την πόρτα και έφυγε μόνο με ένα φιλί – Παρέα αγοριών τον τραβάει βίντεο και τον χλευάζει
Η χλεύη σε βάρος του άνδρα για τη στάση του, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις - «Αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη γενιά ανδρών που υπήρξε ποτέ», σχολίασε στο Χ
Ραντεβού έγινε viral όταν άνδρας συνοδεύει τη γυναίκα μέχρι την πόρτα και έφυγε μόνο με ένα φιλίΡαντεβού έγινε viral όταν άνδρας συνοδεύει τη γυναίκα μέχρι την πόρτα και έφυγε μόνο με ένα φιλί