Κόσμος

Πέθανε ο Ρος Περό, πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου, πρώην υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ρος Περό, σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 1992, ο Ρος Περό ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και είχε αποσπάσει σχεδόν 19% των ψήφων, όταν και είχε εκλεγεί ο Μπιλ Κλίντον.

Στο πρόγραμμά του είχε εντάξει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και είχε ζητήσει τον τερματισμό της ανάθεσης έργων στο εξωτερικό.

TZ  RCBBDA RTRMADP  PEOPLE ROSS PEROT

Στόχος του Ρος Περό ήταν να απειλήσει την παντοδυναμία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Διεκδίκησε εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ το 1996, έχοντας προηγουμένως ιδρύσει το μεταρρυθμιστικό κόμμα.

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, είχε ιδρύσει την Electronic Data Systems το 1962 και την Perot Systems τη δεκαετία του 1980, ο Ρος Περό διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Φεβρουάριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα, μια επιπλοκή στην υγεία του πήγε να τον σκοτώσει, σύμφωνα με την οικογένεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν