Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πέθανε ο Σον Κόνερι! Θρήνος για τον καλύτερο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών

Πέθανε ο Σον Κόνερι! Θρήνος για τον καλύτερο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών

Ο Σον Κόνερι, ο ορισμός του Τζέιμς Μποντ ο άνθρωπος που με την ερμηνεία του ως 007 έκανε γνωστό τον πράκτοτα της MI6 σε όλο τον κόσμο έφυγε από την ζωή.

Θλίψη σε όλο τον κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του Σον Κόνερι. Του σκωτσέζου ηθοποιού ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ο Σον Κόνερι «έφυγε» στον ύπνο του στο σπίτι του στις Μπαχάμες. Σύμφωνα με το BBC εδώ και καιρό δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία του.

Ο σερ Σον Κόνερι, ήταν ο πιο εμβληματικός Τζέιμς Μποντ και ο πρώτος που τον ερμήνευσε στην μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνίστησε σε 7 από τις ταινίες οι οποίες έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες.

Πολλά τα βραβεία που είχε πάρει ανάμεσά τους και ένα Όσκαρ, δυο Bafta και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Ο Σον Κόνερι είχε συγκλονιστικές ερμηνείες και στις ταινίες όπως «Το όνομα του Ρόδου, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς», «Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» αλλά και «Ο Βράχος».

Κέρδισε Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Αδιάφθοροι» το 1988. Επίσης, είχε χριστεί Ιππότης από την Βασίλισσα το 2.000.

Το παιδί από το Εδιμβούργο

Ο Τόμας Σον Κόνερι, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Φάουντεμπριτζ, μια φτωχογειτονιά του Εδιμβούργου, στις 25 Αυγούστου 1930. Ήταν γιος ενός Καθολικού εργάτη και μιας Προτεστάντισσας καθαρίστριας. Η οικογένεια του πατέρα του είχε μεταναστεύσει στη Σκωτία από την Ιρλανδία κατά τον 19ο αιώνα. Ο νεαρός Τόμι μεγάλωσε σε ένα σπίτι με ένα μόνο δωμάτιο, κοινόχρηστη τουαλέτα, χωρίς ζεστό νερό. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του και έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού –μεταξύ άλλων μοίραζε γάλα και γυάλιζε φέρετρα– προτού να ενταχθεί, στα 16 του, στο Βασιλικό Ναυτικό, απ’ όπου όμως απολύθηκε τρία χρόνια αργότερα για ιατρικούς λόγους, καθώς είχε έλκος στο στομάχι. Από εκείνη την εποχή χρονολογούνταν τα δύο τατουάζ στο δεξί του μπράτσο: “Μαμά και μπαμπάς” και “Σκωτία για πάντα”. Η οικογένεια και η Σκωτία ήταν οι προτεραιότητες της ζωής του.

Επιστρέφοντας στο Εδιμβούργο, κέρδισε τη φήμη του «σκληρού» όταν μια εξαμελής συμμορία προσπάθησε να τον κλέψει – κι εκείνος τους έβγαλε νοκ άουτ.

Την περίοδο εκείνη προσπαθούσε να επιβιώσει όπως μπορούσε: έγινε οδηγός φορτηγού, ναυαγοσώστης, μοντέλο στη Σχολή Τεχνών του Εδιμβούργου. Του άρεσε το μπόντι μπίλντινγκ και μάλιστα συμμετείχε και σε διαγωνισμό για τον «Μίστερ Υφήλιος», κατακτώντας την τρίτη θέση. Ασχολήθηκε επίσης με το ποδόσφαιρο αλλά όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του πρόσφερε ένα συμβόλαιο για να παίξει στην ομάδα έναντι 25 λιρών την εβδομάδα, εκείνος προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο σανίδι: είχε μολυνθεί από το μικρόβιο της σκηνής όταν έκανε διάφορες μικροδουλειές σε ένα τοπικό θέατρο. «Ήταν μια από τις εξυπνότερες επιλογές μου», θα έλεγε, χρόνια αργότερα.

Το 1954 κατάφερε να εξασφαλίσει έναν ρόλο σε ένα μιούζικαλ στο Λονδίνο και σε μια ταινία, το Lilacs in the Spring. Ακολούθησαν ρολάκια στην τηλεόραση – μεταξύ άλλων έπαιξε και έναν γκάνγκστερ σε ένα σίριαλ του BBC.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sean Connery on the set of “From Russia With Love”, 1963. 🧡✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEAN CONNERY ♡ (@seanconnerydaily) στις

 

Και ξαφνικά η καριέρα του απογειώθηκε. Ρόλοι στο θέατρο και μικροί ρόλοι σε σειρές της τηλεόρασης. Η πρώτη του συμμετοχή σε ταινία ήταν το 1957 στο βρετανικό θρίλερ No Road Back.

Ο ρόλος του στην ταινία Another Time, Another Place το 1957 με συμπρωταγωνίστρια την ήδη διάσημη Lana Turner, παραλίγο να του κοστίσει την ζωή αφού ο τότε εραστής της και διάσημος γκάνγκστερ Johnny Stompanato, ήρθε σε σύγκρουση μαζί του πιστεύοντας ότι είχε σχέση με την αγαπημένη του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Perfection 🤍✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEAN CONNERY ♡ (@seanconnerydaily) στις

Και ύστερα ήρθε ο Τζέιμς Μποντ 

Στα 30 του ήρθε η στιγμή που θα σημάδευε όλη του την ζωή. Πήρε μέρος στην οντισιόν για την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Τον ρόλο του τον έδωσε η γυναίκα του θρυλικού παραγωγού Albert “Cubby” Broccoli, Dana, γιατί θεωρούσε ότι είχε περισσότερο σεξ απίλ από άλλους πιο γνωστούς ηθοποιούς.

Ο Κόνερι εμφανίστηκε σε άλλες 4 ταινίες Τζέιμς Μποντ από το 1963 έως το 1967: «Από την Ρωσία με αγάπη»,  «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος», «Thunderball» και «Ζεις μονάχα δυο φορές».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sean Connery and Shirley Eaton on the set of “Goldfinger”, 1964. 💛✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEAN CONNERY ♡ (@seanconnerydaily) στις

Και όταν αποφάσισαν στην επόμενη ταινία να βάλουν στην θέση του τον αυστραλό ηθοποιό Τζορτζ Λάζενμπι στην ταινία «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος» το μετάνιωσαν πικρά. Ο Σον Κόνερι επέστρεψε για την επόμενη ταινία «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» το 1971 με μια αστρονομική αμοιβή. 

Τον Αύγουστο είχε γιορτάσει τα 90α του γενέθλια.

Όλη του την ζωή ο Σον Κόνερι δεν είχε κρύψει την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία της Σκωτίας. 

Το 2006 του προτάθηκε ο ρόλος του Γκάνταλφ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», όμως εκείνος δήλωσε ότι κουράστηκε από την ηθοποιία μετά από 64 ταινίες και βαρέθηκε τους «ηλίθιους που γυρίζουν ταινίες στο Χόλιγουντ».

Η δημοτικότητά του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ: στα 59 του το περιοδικό People τον ανακήρυξε “πιο σέξι” άνδρα του πλανήτη ενώ το 2013, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη “συνταξιοδότησή” του, ανακηρύχθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός των Αμερικανών.

Είχε κάνει δυο γάμους. Ο πρώτος ήταν με την αυστραλή Diane Cilento από το 1962 έως το 1973 και ο δεύτερος ήταν με την μεγάλη του αγάπη την γαλλομαροκινή ζωγράφο Micheline Roquebrune από το 1975 έως τον θάνατό του. Με την πρώτη του γυναίκα είχε αποκτήσει έναν γιο τον επίσης ηθοποιό, Jason Connery.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sean Connery and his wife Micheline Roquebrune photographed by Alvaro Canovas, 1993. 😍❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEAN CONNERY ♡ (@seanconnerydaily) στις

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις