Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πέθανε ο χειρότερος serial killer στην ιστορία των ΗΠΑ – Οι ομολογίες on camera

Πέθανε ο χειρότερος serial killer στην ιστορία των ΗΠΑ – Οι ομολογίες on camera

Ο ορισμός του κατά συρροή δολοφόνου, είναι όταν έχει σκοτώσει πάνω από τρεις ανθρώπους. Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο ορισμός του serial killer, του Σάμιουελ Λιτλ ο οποίος όπως είχε ομολογήσει είχε σκοτώσει από το 1970 έως το 2005 όταν και συνελήφθη, 93 ανθρώπους!

Ο Σάμιουελ Λιτλ σύμφωνα με το FBI ήταν ο πιο «παραγωγικός» serial killer στην αμερικανική ιστορία. Μετά από έρευνες χρόνων και έναν πολύ έμπειρο ανακριτή ο Λιτλ άρχισε να σπάει την σιωπή του και να ομολογεί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλα όσα φρικιαστικά είχε διαπράξει.

Ομολόγησε 93 δολοφονίες από το 1970 έως το 2005 και οι αναλυτές του FBI ήταν βέβαιοι ότι τις είχε διαπράξει όλες. Από αυτές κατάφεραν όσο ήταν εν ζωή να ταυτοποιήσουν τις 50.

Ο Λιτλ στραγγάλιζε όλα του τα θύματα και κάποια από αυτά για πολλά χρόνια θεωρούνταν ότι δεν ήταν θύματα ενος κατά συρροή δολοφόνου αλλά ότι ο θάνατός τους είχε προέλθει από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ή άλλες αιτίες. Κάποια από τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

«Για πολλά χρόνια ο Samuel Little πίστευε ότι δεν θα συλληφθεί ποτέ γιατί ήταν πεπεισμένος ότι κανείς δεν κρατούσε λογαριασμό των θυμάτων του», λέει η εγκληματολόγος Christie Palazzolo.

Οι ομολογίες on camera

Μαιάμι, Φλόριντα, 1971 ή 1972

Ο Λιτλ θυμάται ότι το 1971 ή 1972 γνώρισε μια όμορφη 18χρονη τρανς στο Μαϊάμι. Το όνομά της ήταν Marianne ή Mary Ann. Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ και λίγες ημέρες αργότερα συναντήθηκαν ξανά σε ένα μπαρ στο Overtown, όπου ο Λιτλ προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της. Την σκότωσε στον δρόμο κοντά σε ένα χωράφι με ζαχαρότευτλα. Στην συνέχεια την πέταξε σε έναν βάλτο. 

Η Μαριάν

North Little Rock, Άρκανσο 1992–1994
Ο Λιτλ είπε ότι συνάντησε μια μαύρη γυναίκα στο Λιτλ Ροκ ανάμεσα στο 1992 και το 1994. Έκανε κρύο και χιόνιζε. Η γυναίκα ήταν 24 ετών και ο Λιτλ έμεινε μαζί της για τρεις ημέρες. Υποστήριζε ότι έκλεψαν πράγματα από ένα μαγαζί και στην συνέχεια εκείνη τα πούλησε. Θυμήθηκε μάλιστα ότι συνελήφθη για την κλοπή αυτή αλλά τρεις ώρες μετά τον άφησαν ελεύθερο.

Click4More Σάμιουελ Λιτλ: Νόμιζαν ότι είχε δολοφονήσει 50 άτομα και τελικά… είναι πάνω από 90! video

Λέει ότι όταν επέστρεψε στο όχημά του εκείνη ήταν στην θέση του συνοδηγού και κοιμόταν. Την πήγε να συναντήσει τον πρώην φίλο της και μετά επέστρεψαν σπίτι της. Την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν να πάνε σε μια άλλη περιοχή έξω από το Λιτλ Ροκ. Εκείνος, μπήκε σε έναν χωματόδρομο και την στραγγάλισε. Όπως είπε στην ομολογία του έβαλε το άψυχο κορμί της σε ένα σωρό με κλαδιά κοντά σε ένα χωράφι με καλαμπόκια. Την έλεγαν Ρουθ…

Η Ρουθ

Κόνβινγκτον, Κεντάκι, 1984
Το καλοκαίρι του 1984 ο Λιτλ με μια Lincoln Continental Mark III ταξίδευε από το Λορέν του Οχάιο στο Σινσινάτι. Καθ’ οδόν συνάντησε μια 25χρονη λευκή κοπέλα έξω από ένα στριπτιζάδικο. Είχε κοντά ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. Τον πλησίασε εκείνη και του ζήτησε αν μπορεί να την πάρει μαζί του στο Μαϊάμι γιατί εκεί έμενε η μητέρα της. Έτσι και έγινε και λίγο πριν φτάσουν στο Σινσινάτι μπήκε και πάλι σε έναν χωματόδρομο και την στραγγάλισε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Άφησε το πτώμα της σε έναν λόφο.

Η 25χρονη κοπέλα

Λας Βέγκας, Νεβάδα, 1993
Το 1993 ο Λιτλ οδηγούσε μια κίτρινη Cadillac Eldorado και κατευθυνόταν προς το Λος Άντζελες όπου συνάντησε μια μαύρη γυναίκα περίπου 40 ετών. Στην ομολογία του θυμόταν ακόμα και τον γιο της γυναίκας λίγο μεγαλύτερο από 19 με 20 ετών. Πήγαν με την γυναίκα σε ένα μοτέλ και εκεί την στραγγάλισε. Έβαλε το πτώμα της στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και πήγε στα περίχωρα του Λας Βέγκας. Μπήκε σε έναν μικρό δρόμο και πέταξε το πτώμα της από μια πλαγιά. Το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ.

Η 40χρονη

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Ο Σάμιουελ Λιτλ, επίσης γνωστός ως Σάμιουελ Μακντάουελ, είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2012 σ’ ένα κέντρο για αστέγους στο Κεντάκι. Είχε μεταχθεί τότε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο μιας υπόθεσης ναρκωτικών.

Όταν βρέθηκε εκεί, ίχνη DNA επέτρεψαν στις αρχές να τον συνδέσουν με τρεις ανεξιχνίαστες υποθέσεις και επέτρεψαν να καταδικασθεί το 2014 για τους φόνους τριών γυναικών που είχαν γίνει στο Λος Άντζελες, στο διάστημα ανάμεσα στο 1987 και το 1989. Και οι τρεις αυτές γυναίκες είχαν ξυλοκοπηθεί και στραγγαλισθεί.

Στη συνέχεια όμως είχε αναλάβει την ευθύνη και για δεκάδες άλλους φόνους που είχαν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από το 1970 έως το 2005 σε μια δεκαπενταριά αμερικανικές πολιτείες και οι περισσότεροι δεν είχαν περάσει απαρατήρητοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις