Κόσμος

Πέθανε σε ηλικία 31 ετών ο Μπόμπι – Ήταν ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο και ζούσε στην Πορτογαλία

Πέθανε σε ηλικία 31 ετών στην Πορτογαλία ο Μπόμπι, ο πιο ηλικιωμένος σκύλος στον πλανήτη. Την είδηση για τον θάνατο του γηραιότερου σκυλιού του κόσμου ανακοίνωσαν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ο Μπόμπι άφησε την τελευταία του πνοή στα 31 του χρόνια στην Πορτογαλία.

Ο Μπόμπι, ένα καθαρόαιμο μαστίφ του Αλεντέζου, πέρασε όλη του τη ζωή σε ένα χωριό της κεντρικής Πορτογαλίας. Ο «μαθουσάλας των σκύλων» έφτασε σε ηλικία 31 ετών και 165 ημερών, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 1939 ένας αυστραλέζικος ποιμενικός, που πέθανε σε ηλικία 29 ετών και 5 μηνών.

«Μολονότι έζησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη Γη δεν θα είναι ποτέ αρκετές για εκείνους που τον αγαπούσαν», είπε η Κάρεν Μπέκερ, η κτηνίατρος που τον είχε φροντίσει πολλές φορές και ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τον θάνατό του, στα social media. «Ο Θεός μαζί σου, Μπόμπι», πρόσθεσε.

Ο Μπόμπι αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου μόλις φέτος τον Φεβρουάριο.

Η ράτσα του έχει προσδόκιμο ζωής 12 – 14 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του, ο Λεονέλ Κόστα, απέδωσε τη μακροβιότητά του σε διάφορους παράγοντες, για παράδειγμα ότι έζησε μια γαλήνια ζωή στην εξοχή, δεν τον έδεσε ποτέ με αλυσίδα, δεν του φόρεσε ποτέ λουρί και έτρωγε πάντα «ανθρώπινο φαγητό».

https://youtu.be/SIwcB56x2ek

Την εποχή που γεννήθηκε ο Μπόμπι, η οικογένεια Κόστα είχε πολλά ζώα και λίγα χρήματα, έτσι ο πατέρας του, που ήταν κυνηγός, συνήθως σκότωνε τα κουτάβια αντί να τα κρατάει. Όμως, ο Μπόμπι κρύφτηκε σε μια στοίβα καυσόξυλα. Ο Λεονέλ και τα αδέλφια του τον βρήκαν λίγες ημέρες αργότερα και τον έκρυψαν, μέχρι που άνοιξε τα μάτια του. «Ξέραμε ότι αφού θα άνοιγε τα μάτια του οι γονείς μου δεν θα μπορούσαν να τον θάψουν», εξήγησε.

Ο Μπόμπι λάτρευε τους περιπάτους αλλά το τελευταίο διάστημα δυσκολευόταν να μετακινηθεί. Το τρίχωμά του έπεφτε, η όρασή του έφθινε και την περισσότερη ώρα ξεκουραζόταν ξαπλωμένος.

Τα Ρεκόρ Γκίνες περιέγραψαν ως «θαύμα» την ιστορία του Μπόμπι που «θα μας λείψε πολύ». Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στο πάρτι γενεθλίων του τον περασμένο Μάιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν