Κόσμος

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ

Η Βρετανίδα συγγραφέας, Χίλαρι Μαντέλ, γνωστή για την βραβευμένη ιστορική τριλογία βιβλίων της, «Γουλφ Χολ», πέθανε χθες (22.09.2022) σε ηλικία 70 ετών.

Την ανακοίνωση του θανάτου της συγγραφέα, έκανε μέσω του Twitter ο εκδοτικός οίκος που εξέδιδε τα βιβλία της.

Η Μαντέλ είχε τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Man Booker για το «Γουλφ Χολ»  και τα «Γεράκια», τα πρώτα δύο βιβλία της τριλογίας. Το τελευταίο της σειράς, “The Mirror & the Light”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας συγγραφέα ντέιμ Χίλαρι Μαντέλ και οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά της, ιδιαίτερα τον σύζυγό της Τζέραλντ», ανέφερε ο εκδοτικός οίκος 4th Estate Books.

«Είναι μια τεράστια απώλεια και μπορούμε μόνο να είμαστε ευγνώμονες για το ότι μας άφησε με ένα τόσο σπουδαίο σώμα δουλειάς».

Η τριλογία «Γουλφ Χολ», που γυρίστηκε σε σειρά από το BBC, πραγματεύεται την ιστορία του Τόμας Κρόμγουελ και την εντυπωσιακή άνοδό του από τους δρόμους του Λονδίνου σε υπουργό του βασιλιά Ερρίκου Η’.

Γεννημένη το 1952 στο Ντέρμπισαϊρ (κεντρική Αγγλία), σε μια οικογένεια ιρλανδικής καταγωγής, η Χίλαρι Μαντέλ μεγάλωσε με το «μειονέκτημα  να είναι γυναίκα, από τον Βορρά και φτωχή», έγραφε στο βιβλίο προσωπικών αναμνήσεων «Giving Up the Ghost» που κυκλοφόρησε το 2003.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS
Εκλογές στην Ουγγαρία: Συντριπτική ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια, μεγάλος νικητής ο Μαγιάρ
Το κόμμα Tisza συγκεντρώνει 138 έδρες σε σύνολο 199 - Ο Όρμπαν παραδέχεται την βαριά του ήττα - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει την «επιστροφή» της Ουγγαρίας στην Ευρώπη
O Ο Πέτερ Μαγιάρ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
98