Κόσμος

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η συγγραφέας Χίλαρι Μαντέλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανίδα συγγραφέας, Χίλαρι Μαντέλ, γνωστή για την βραβευμένη ιστορική τριλογία βιβλίων της, «Γουλφ Χολ», πέθανε χθες (22.09.2022) σε ηλικία 70 ετών.

Την ανακοίνωση του θανάτου της συγγραφέα, έκανε μέσω του Twitter ο εκδοτικός οίκος που εξέδιδε τα βιβλία της.

Η Μαντέλ είχε τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Man Booker για το «Γουλφ Χολ»  και τα «Γεράκια», τα πρώτα δύο βιβλία της τριλογίας. Το τελευταίο της σειράς, “The Mirror & the Light”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας συγγραφέα ντέιμ Χίλαρι Μαντέλ και οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά της, ιδιαίτερα τον σύζυγό της Τζέραλντ», ανέφερε ο εκδοτικός οίκος 4th Estate Books.

«Είναι μια τεράστια απώλεια και μπορούμε μόνο να είμαστε ευγνώμονες για το ότι μας άφησε με ένα τόσο σπουδαίο σώμα δουλειάς».

Η τριλογία «Γουλφ Χολ», που γυρίστηκε σε σειρά από το BBC, πραγματεύεται την ιστορία του Τόμας Κρόμγουελ και την εντυπωσιακή άνοδό του από τους δρόμους του Λονδίνου σε υπουργό του βασιλιά Ερρίκου Η’.

Γεννημένη το 1952 στο Ντέρμπισαϊρ (κεντρική Αγγλία), σε μια οικογένεια ιρλανδικής καταγωγής, η Χίλαρι Μαντέλ μεγάλωσε με το «μειονέκτημα  να είναι γυναίκα, από τον Βορρά και φτωχή», έγραφε στο βιβλίο προσωπικών αναμνήσεων «Giving Up the Ghost» που κυκλοφόρησε το 2003.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεχμέτ Οζ: Ο Τραμπ κάνει συχνά τσεκ απ γιατί χαίρεται με τα καλά αποτελέσματα – «Είναι πολύ σχολαστικός»
Ο Μεχμέτ Οζ, πρώην τηλεαστέρας γιατρός που τώρα είναι υπεύθυνος για τα ομοσπονδιακά προγράμματα ασφάλισης υγείας, εξήρε την «εντυπωσιακή» υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανικό drone χτύπησε διυλιστήριο στην Αγία Πετρούπολη - 11 νεκροί από επίθεση στην Κριμαία
Μαζική επίθεση την ημέρα που επιχειρηματίες και πολιτικοί παράγοντες συρρέουν στην πόλη για την έναρξη Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που τελεί υπό την αιγίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν
Police officers stand in front of a banner and flags witah the logo of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) as heavy smoke billows in the background after drones hit infrastructure, according to the governor Alexander Beglov, in St Petersburg, Russia June 3, 2026. REUTERS/Stringer