Κόσμος

Πετρέλαιο: Η Γαλλία είναι υπέρ της επιβολής πλαφόν στις τιμές στις χώρες – παραγωγούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γαλλία τάσσεται υπέρ της επιβολής πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στο επίπεδο των χωρών παραγωγής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία στο περιθώριο της G7 στην Βαυαρία.

«Η Γαλλία δεν είναι κατ’αρχήν αντίθετη στην πρόταση των ΗΠΑ για ανώτατο όριο τιμής, αλλά πολύ πιο καλύτερο για εμάς είναι η επιβολή μέγιστης τιμής στο πετρέλαιο σε όλες τις χώρες παραγωγής», διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο περιθώριο της συνόδου, η γαλλική προεδρία σημειώνει ακόμη ότι ο γάλλος πρόεδρος αισθάνθηκε «μεγάλο ενθουσιασμό» από την πλευρά του κ. Τζόνσον για την ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα που έχει εισηγηθεί, καθώς θα επέτρεπε «την επανασύνδεση, τη χάραξη κοινής πορείας με τους Βρετανούς».

Οι δύο ηγέτες συμφωνήσαν επίσης ότι η παρούσα φάση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ότι «η πορεία του πολέμου είναι δυνατόν να αντιστραφεί». Σε κάθε περίπτωση, η στρατιωτική στήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί, κατέληξαν.

Ο κ. Τζόνσον προηγουμένως είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο «κόπωσης» των πολιτών από τον πόλεμο και τις κυρώσεις, αναφερόμενος ειδικά στον πληθωρισμό και επισημαίνοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα των συμμάχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης
Ποιοι είναι οι 5 έφηβοι που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στην Ιρλανδία - Η πιθανή εγκληματική τους δραστηριότητα, «οδηγούν ανάποδα για τα likes»
Οι πέντε νεαροί φορούσαν μάσκες όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης, ενώ αναμένονται οι νεκροψίες για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών θανάτου
τροχαιο ιρλανδια
Φραστική επίθεση Τραμπ και Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφο του CNN – «Σιωπή, κάνεις πολλή φασαρία»
Η Κρίστεν Χολμς ρώτησε τον Τραμπ σχετικά με δήλωση που είχε κάνει δημοκρατικός γερουσιαστής στην Τζόρτζια όταν πρόσαψε στον Ντόναλντ Τραμπ πως ενδιαφέρεται για τις προσωπικές δουλειές του και τις σχέσεις του περισσότερο από τα προεδρικά καθήκοντά του
τραμπ