Κόσμος

Πήγαν… Πακιστάν Ουίλιαμ – Κέιτ και ο κόσμος κρατά την ανάσα του! pics

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έφθασαν στο Πακιστάν, στην πλέον "περίπλοκη" έως σήμερα επίσκεψή τους. Και γι' αυτό... υπάρχει λόγος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον έφθασαν στο Πακιστάν, όπου θα ξεκινήσουν αύριο την «πλέον περίπλοκη» περιοδεία τους έως αυτή τη στιγμή, σε μια χώρα που κλονίζεται εδώ και πολύ καιρό από αιματηρές επιθέσεις και οι αρχές της επιδιώκουν να προβάλουν την πιο φιλήσυχη πλευρά της.

Το ζεύγος, εκείνος έχοντας επιλέξει για την περίσταση σκούρο κοστούμι και εκείνη ένα μακρύ φόρεμα και τιρκουάζ παντελόνι, το υποδέχθηκε μόλις κατέβηκε από τα αεροσκάφος, έπειτα από μια πτήση 8 ωρών, σε μια στρατιωτική βάση στο Ραουαλπίντι, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρεσί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Πακιστάν william kate Πακιστάν william kate Πακιστάν Πακιστάν

Οι λεπτομέρειες για την πενθήμερη επίσκεψή τους παραμένουν μυστικό. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη χώρα για την πρώτη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 2006, όταν ο Κάρολος, ο πατέρας του Ουίλιαμ, πήγε στο Πακιστάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

Εκτός του Ισλαμαμπάντ, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αναμένεται να επισκεφθούν τη Λαχώρη. Επίσης, το ζευγάρι θα μεταβεί στις ορεινές περιοχές του βορρά, όπως και κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν στο δυτικό τμήμα, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Πακιστάν Τόμας Ντρου.

Γιατί πήγαν… Πακιστάν Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Στόχος της επίσκεψης είναι να τιμηθούν οι ιστορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με το Πακιστάν, επισήμανε ο Βρετανός πρεσβευτής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter χθες το βράδυ.

[read4more]

«Όμως, θα υπογραμμίσει την αξία του Πακιστάν, όπως είναι σήμερα, μια χώρα δυναμική, φιλόδοξη, στραμμένη προς το μέλλον» σχολίασε ο διπλωμάτης.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα γίνουν οι μάρτυρες των προσπαθειών που καταβάλλει το Πακιστάν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, ανέφερε στις αρχές Οκτωβρίου το παλάτι του Κένσινγκτον.

Το Πακιστάν έχει δώσει τα τελευταία 15 χρόνια μια μακρά και αιματηρή μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Στο πλαίσιο αυτό, και ο Κάρολος και η Καμίλα αναγκάστηκαν το 2006 να ακυρώσουν την επίσκεψή τους στη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετά την αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον ενός θρησκευτικού σχολείου, με 80 νεκρούς.

Αυτό το ταξίδι στο Πακιστάν είναι «το πλέον περίπλοκο που αναλαμβάνει ο δούκας και η δούκισσα έως σήμερα, δεδομένων των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής και ασφαλείας» υπογραμμίζει το παλάτι του Κένσινγκτον.

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος στην Ουκρανία: 28 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις – «Δώρο γενεθλίων στον Πούτιν από τον στρατό του», λέει ο Ζελένσκι
Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και πέντε παιδιά - Στην Ουκρανία φοβούνται το ενδεχόμενο επανάληψης του σεναρίου του 2025, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυαν αδιάκοπα πλήγματα εναντίον ενεργειακών υποδομών
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
Μάρκο Ρούμπιο: Bloomberg και Washington Post «αναλύουν» την ομιλία στην Πνύκα – Οι πολιτικές φιλοδοξίες, ο Τραμπ και το MAGA
Επιχείρησε να εντάξει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ σε μια ευρύτερη αφήγηση για τη δυτική παράδοση, την εθνική φιλοδοξία και την αναγέννηση
Μάρκο Ρούμπιο 6
Γκέρχαρντ Σρέντερ: Από καγκελάριος, μέλος ρωσικής αλυσίδας σουπερμάρκετ – Η υποδοχή με χειροκροτήματα
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ανέπτυξε στενή σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ενώ αργότερα εργάστηκε για ρωσικές κρατικές εταιρείες
Γερμανία
Φρενίτιδα στα social media για την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο με φόντο την Ακρόπολη – Τη μετέδωσαν live BBC και Fox News
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, έκανε και τον γύρο των social media, με εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλον Μασκ να την αναπαράγουν
Μάρκο Ρούμπιο