Κόσμος

Πίνακας που είχε κλαπεί από τους Ναζί εντοπίστηκε τυχαία στην Αργεντινή, στο σπίτι της κόρης αξιωματικού των SS

Εντοπίστηκε χάρη στη φωτογραφία που είχε αναρτήσει ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, που έδειχνε το σαλόνι ενός σπιτιού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης (3/9/25) ότι ανέκτησαν τον εμβληματικό πίνακα που κλάπηκε πριν από πολλές δεκαετίες από τους Ναζί στην Ολλανδία.

Η αστυνομία της Αργεντινής είχε προηγουμένως ερευνήσει διάφορα σπίτια στην παραθαλάσσια πόλη Μαρ δε Πλάτα, αναζητώντας το έργο τέχνης. Πρόκειται για ένα πορτρέτο της Κοντέσα Κολεόνι, του Ιταλού ζωγράφου του 18ου αιώνα Τζουζέπε Γκισλάντι.

Ο πίνακας είχε χαθεί εδώ και πάνω από 80 χρόνια και περιλαμβανόταν σε μια βάση δεδομένων με έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εντοπίστηκε χάρη στη φωτογραφία που είχε αναρτήσει ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, που έδειχνε το σαλόνι ενός σπιτιού. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, κόρη ενός αξιωματικού των SS που διέφυγε στη Νότια Αμερική μετά τον πόλεμο, καθώς και ο σύζυγός της, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και κατηγορούνται για παρεμπόδιση της έρευνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυπριακό: Ανοικτό το ενδεχόμενο σχεδίου πριν κλείσει το 2026 – «Το κλειδί είναι στην Τουρκία» λέει ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει «πράσινο φως» για ουσιαστικές συζητήσεις, με φόντο τις επαφές Γκουτέρες – Ερντογάν και τη νέα άτυπη πολυμερή διάσκεψη
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Είσαι πολύ όμορφη»: Το SMS του Μακρόν σε Ιρανή ηθοποιό που προκάλεσε την έκρηξη της Μπριζίτ και το viral χαστούκι
Το άγνωστο παρασκήνιο και τα γραπτά μηνύματα στο κινητό του Μακρόν που είδε η Μπριζίτ, αποκαλύπτει ο πολιτικός συντάκτης του περιοδικού Paris Match, Φλοριάν Ταρντίφ
Η άβολη στιγμή του χαστουκιού στον Μακρόν από την Μπριζίτ, μέσα στο αεροπλάνο 5