Κόσμος

Πιο… επιθετικές τακτικές από την αστυνομία θέλει ο Τραμπ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε την υιοθέτηση επιθετικών τακτικών από την αστυνομία στις ΗΠΑ, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις κατά αστυνομικών. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υπερασπίζεται επίσης, τις εξαγγελίες του για την υιοθέτηση της αστυνομικής πρακτικής των ερωτήσεων και του αστυνομικού ελέγχου στο πεζοδρόμιο “stop-and-frisk.”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δηλώσεις αυτές του Τραμπ ακολούθησαν τη δεύτερη νύχτα των ταραχών στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα για τις οποίες ο Τραμπ σχολίασε ότι “τα ναρκωτικά αποτελούν μια σημαντικότατη διάσταση”, ενώ τόνισε ότι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από την έξαρση της κοινωνικής αναταραχής, είναι “οι Αφροαμερικάνοι κάτοικοι της περιοχής, που σέβονται το νόμο και ζουν στις αντίστοιχες τοπικές κοινότητες.”

“Το έγκλημα και η βία είναι μία επίθεση στους φτωχούς και δε θα γίνουν αποδεκτά από μια διακυβέρνηση Τραμπ,” δήλωσε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια αναδόμησης του προεκλογικού προφίλ του, ως τον προεδρικό υποψήφιο που εγγυάται την εφαρμογή “του νόμου και της τάξης.”

Από την άλλη μεριά, η εφαρμογή της παραπάνω πρακτικής αστυνομικού ελέγχου στο πεζοδρόμιο, κατά την οποία η αστυνομία ερευνά τους περαστικούς για οπλοκατοχή, αλλά και παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα τους κάνει σχετικές ερωτήσεις, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και εγείρει ερωτηματικά συνταγματικότητας για την εφαρμογή της.

Οι προεκλογικές εξελίξεις στη γενική προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, είναι δηλωτικές για τη διατήρηση των ζητημάτων αστυνόμευσης, αλλά και αμερικανικής εθνικής ασφάλειας στο επίκεντρο του προεκλογικού ενδιαφέροντος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φαρσέρ του Πούτιν σε διατεταγμένη υπηρεσία: Πώς οι Vovan και Lexus μετέτρεψαν τη φάρσα σε όπλο του υβριδικού πολέμου – Στη λίστα των «θυμάτων» τους ο Θάνος Ντόκος
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος πίστευε ότι συνομιλούσε με συνεργάτη του Ζελένσκι - Το ΑΙ αλλάζει τους κανόνες
Οι Ρώσοι φαρσέρ Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ (Vovan), αριστερά, και ο Αλεξέι Στολιάροφ (Lexus), δεξιά 21
Αποκάλυψη WSJ: Ο Πιτ Χέγκσεθ είχε σχέδιο «βόμβα» για μείωση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη – Το μπλόκο του Μάρκο Ρούμπιο
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ είχε προετοιμάσει νέες περικοπές στην Ευρώπη, πέραν αυτών που είχαν προηγηθεί σε Πολωνία και Ρουμανία, αλλά τελικά απορρίφθηκε
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ