Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Πιο φονικός κι από τον πόλεμο του Βιετνάμ ο κορονοϊός στις ΗΠΑ

Πιο φονικός κι από τον πόλεμο του Βιετνάμ ο κορονοϊός στις ΗΠΑ

Μόνο σοκ προκαλεί το ότι μέσα σε δυο μήνες στις ΗΠΑ, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσοι στον πόλεμο του Βιετνάμ! Μόνο τις τελευταίες ώρες άφησαν την τελευταία τους πνοή περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ ακολούθησε ξανά ανοδική τροχιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, μέσα σε μια μέρα πέθαναν από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός 2.207 άνθρωποι.

Click4more Τραμπ: Μελετά σχέδιο εξέτασης για τον νέο κορονοϊό σε επιβάτες διεθνών πτήσεων

Ο αριθμός των νεκρών ανά 24ωρο είχε μειωθεί περίπου στους 1.300 την Κυριακή και προχθές Δευτέρα, στη μακάβρια αριθμητική προστέθηκαν άλλοι 2.207 ασθενείς που υπέκυψαν ως χθες Τρίτη (28.04.2020) στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) από την προηγουμένη την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου.

Πιο πολλοί νεκροί κι από το Βιετνάμ

Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε έτσι σε 58.351, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στα 20 χρόνια (1955 – 1975) του πολέμου του Βιετνάμ. Τότε, 58.220 Αμερικανοί σκοτώθηκαν.

Αν και δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση ανάμεσα σε αυτές δύο κρίσεις, το όριο αυτό ζυγίζει πολύ στο πεδίο του συμβολισμού, καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ θεωρείται ένα από τα πιο βαριά τραύματα στον συλλογικό ψυχισμό των Αμερικανών τον 20ό αιώνα.

Στις ΗΠΑ, από χθες ήδη, έχει ξεπεραστεί άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, αυτό του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός). Πρόκειται για το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις