Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πιο ρατσιστής πεθαίνεις! Ο Τραμπ “αστειεύεται” με τον Ομπάμα και την έκλειψη Ηλίου [pic]

Πιο ρατσιστής πεθαίνεις! Ο Τραμπ “αστειεύεται” με τον Ομπάμα και την έκλειψη Ηλίου [pic]

Θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ να κρυφτεί κι ακροδεξιά (του λογική) δεν τον αφήνει. Ένα tweet που ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε εξαιρετικά αστείο και το έκανε retweet, το αποδεικνύει περίτρανα.

Πριν από μερικές μέρες, οι ΗΠΑ είχαν την τύχη να δουν – για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια- την ολική έκλειψη Ηλίου. Ο δε Ντόναλντ Τραμπ βγήκε να δει το φαινόμενο χωρίς τα ειδικά γυαλιά.

Του φώναξαν οι δημοσιογράφοι, τον έσωσε (ξανά) η Μελάνια που του θύμισε τα γυαλιά…

Όχι πως φταίει αυτό για ό,τι ακολούθησε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε εξαιρετικά αστεία (δεν είναι) ένα meme, μια φωτογραφία που έφτιαξε κάποιος χρήστης και “κυκλοφόρησε” στο twitter.

Δείχνει τον (λευκό) Ντόναλντ Τραμπ και πίσω του τον (μαύρο) Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τραμπ σιγά σιγά περνάει μπροστά από το ασπρόμαυρο πορτρέτο του προκατόχου του, μέχρι που τον κρύβει τελείως.

«Η καλύτερη έκλειψη στην Ιστορία» γράφει πάνω της η φωτογραφία.

Δεν είναι μόνο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατυμπανίζει ξανά τις ακραίες απόψεις του. Δεν είναι που δεν σέβεται το αξίωμα που υπηρετεί. Είναι που επιλέγει να “μοιραστεί” αυτή τη φωτογραφία την ώρα που οι ΗΠΑ “βυθίζονται” ξανά στο φυλετικό μίσος. Όχι πως τα πράγματα ήταν καλύτερα επί Ομπάμα, να τα λέμε όλα.

Αλλά πριν από μερικές μέρες σε επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ από ομάδα νεοναζί, μια νεαρή γυναίκα πέθανε. Η ακροδεξιά ρητορική (την οποία αγκαλιάζει ο Τραμπ) έρχεται όλο και περισσότερο στην επιφάνεια. Και αντί ο αρχηγός του κράτους να εξομαλύνει την κατάσταση, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Μόνο… μπράβο (ειρωνεία είναι αυτό) σε εκείνους που τον ψήφισαν. Να τον χαίρονται!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις