Κόσμος

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ρέντσι

Η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Γερουσία με 165 γερουσιαστές να ψηφίσουν υπέρ, κατά 111, ενώ 2 επέλεξαν την αποχή. Η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν 161 ψήφοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είχε συνδεθεί με την πρώτη αναγκαία έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτες απολύσεις – με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής- αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Κατά την χθεσινή ημέρα οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων είχαν προχωρήσει σε θεαματική διαμαρτυρία, με κατάληψη της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη της πολιτικής δύναμης του Γκρίλλο πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, πάντως, έχει προκαλέσει διαφοροποιήσεις και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος: δυο «δημοκρατικοί» γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένα τρίτος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε, ενώ άλλοι τριάντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι ζητούν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο, πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ