Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πισωγύρισμα και ανησυχία! “Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί να ματαιώσει τη συνάντηση με Τραμπ”

Κιμ Γιονγκ Ουν
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Και ξαφνικά… νέα εμπλοκή! Γιατί ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, δείχνει τώρα διατεθειμένος να τινάξει στον αέρα την ιστορική συνάντηση με Τραμπ.

Οι δυο τους είχαν εντυπωσιάσει τον πλανήτη, με την ξαφνική τους… αγάπη! Ο λόγος για τους Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι μετά τις εκατέρωθεν απειλές, έκλεισαν ραντεβού για συνάντηση και όλα ήταν έτοιμα για μια ιστορική στιγμή.

Ωστόσο κάτι έχει… αλλάξει. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η Βόρεια Κορέα ανέστειλε τις συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με τη Νότια Κορέα.

Και μάλιστα ότι απειλεί να ματαιώσει και τη σύνοδο κορυφής του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! Μια συνάντηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Η Πιονγκγιάνγκ επικαλείται ως αφορμή τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

Οι ασκήσεις αυτές συνιστούν μια “πρόκληση” εν μέσω της βελτίωσης των σχέσεων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Για πού και… πότε είχε “κλειδώσει” η συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο twitter πριν μερικές ημέρες, τόνισε ότι θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

«Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και εμού θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου. Θα προσπαθήσουμε και οι δύο να την κάνουμε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Παγκόσμια Ειρήνη!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις