Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Ακυρώνει συναυλίες λόγω του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Ακυρώνει συναυλίες λόγω του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης
Reuters

Ο διάσημος Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε την Πέμπτη (27.02.2020) ότι ακυρώνει τις εμφανίσεις του στο “Teatro Real” της Μαδρίτης και σε άλλες θεατρικές σκηνές που έχουν έρθει σε δύσκολη θέση λόγω των κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 79χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη (25.02.2020) από τις 20 γυναίκες στις ΗΠΑ που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, εξέφρασε μετά από 48 ώρες την λύπη του για το γεγονός ότι η συγγνώμη του αυτή μπορεί να άφησε μια “εσφαλμένη εντύπωση”.

“Η συγγνώμη μου ήταν ειλικρινής και την εξέφρασα με όλη μου την καρδιά προς οποιαδήποτε συνάδελφο μπορεί να πλήγωσα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με ό,τι είπα ή έκανα”, γράφει σε ανακοίνωσή του.

“Όμως ξέρω τι δεν έκανα και θα το αρνηθώ ξανά. Δεν ήμουν ποτέ επιθετικός απέναντι σε κάποιον άνθρωπο και δεν έκανα ποτέ τίποτα για να εμποδίσω ή να βλάψω την καριέρα κάποιου”, διαβεβαιώνει.

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Το ροζ σκάνδαλο

Η συγγνώμη του συνέπεσε με τη δημοσίευση ανεξάρτητης έρευνας, η οποία διεξήχθη κατόπιν εντολής του αμερικανικού συνδικάτου καλλιτεχνών της όπερας και η οποία συμπέρανε ότι ο Πλάθιντο Ντομίνγκο είχε στο παρελθόν “ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία κυμαίνεται από φλερτ ως σεξουαλικές προτάσεις, εντός και εκτός του χώρου εργασίας του”.

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο από το Associated Press, 9 γυναίκες δήλωναν ότι παρενοχλήθηκαν από τον διάσημο τενόρο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, κατηγορώντας τον για θωπείες, αναγκαστικά φιλιά, ανάρμοστα σχόλια και ότι στην περίπτωση άρνησης έβλαπτε την σταδιοδρομία τους.

Το Associated Press δημοσίευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεύτερη έρευνα, στην οποία άλλες 11 γυναίκες δήλωναν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις