Κόσμος

Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θέλει να δει την Όπρα Γουίνφρι να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο

Θέλουν πράγματι οι Αμερικανοί η τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, μια ιδέα που συζητήθηκε πολύ μετά την ομιλία της στην τελετή κατά την οποία απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες;

Μολονότι οι περισσότεροι την εκτιμούν και θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

Κατ’ αυτή την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια κι επιχειρηματία.

Μάλιστα ο ένας Αμερικανός στους δύο (50%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Όπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις ενός 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ, άλλον έναν πρώην αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης.

Όμως όσο δημοφιλής κι αν είναι η 63χρονη Γουίνφρι, μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η γυναίκα που αποτελεί κάτι σαν θεσμό της μικρής οθόνης στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 47%, ενώ μεταξύ των ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μετά την τελετή απονομής των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών βραβείων της Κυριακής και την εντυπωσιακή ομιλία της Γουίνφρι στις Χρυσές Σφαίρες, αφού τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά. Η ομιλία της έγινε αφορμή για την έντονη σεναριολογία περί μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για την προεδρία.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα που απέκτησε τηλεοπτικό δίκτυο έκανε μεταξύ άλλων λόγο για μια «νέα αυγή» για τις γυναίκες και τα κορίτσια που υπέστησαν ή υφίστανται κακομεταχείριση από άνδρες.

Ορισμένες πηγές προσκείμενες στη δισεκατομμυριούχο ανέφεραν ότι θα «σκεφτεί σοβαρά» το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για εισαγωγές φυσικού αερίου» – Στις 13:45 η συνάντηση με Μητσοτάκη
Η δήλωση Ζελένσκι έγινε πριν από την σημερινή άφιξή του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό των επισκέψεών σε χώρες της Ευρώπης - Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Κώστα Τασούλα και τον Νικήτα Κακλαμάνη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 57
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν