Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πλήγμα για τον Σουλτάνο! Πέθανε ο πανίσχυρος επιχειρηματίας και φίλος του Ερντογάν Ντεμιρορέν!

Πλήγμα για τον Σουλτάνο! Πέθανε ο πανίσχυρος επιχειρηματίας και φίλος του Ερντογάν Ντεμιρορέν!

– Πέθανε στα 80 του ο Ερντογάν Ντεμιρορέν ο άνθρωπος που έλεγχε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας με την άδεια του Σουλτάνου
– Ο πανίσχυρος επιχειρηματίας έφυγε από την ζωή σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον Ερντογάν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία
– Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν είχε στην κατοχή του ΜΜΕ όπως το CNN Turk, την Hürriyet, την Posta, την Milliyet και την Vatan

Βαρύ πλήγμα για τον Ταγίπ Ερντογάν. Πέθανε ένας από τους πιο στενούς του φίλους και συμμάχους ο πανίσχυρος επιχειρηματίας Ερντογάν Ντεμιρορέν. Ο Ντεμιρορέν πέθανε σε ηλικία 80 ετών και πρόσφατα είχε εξαγοράσει τον όμιλο Dogan έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο άνθρωπος αυτό είχε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και επι της ουσίας έλεγχε τα πιο σημαντικά ΜΜΕ της Τουρκίας!

Ο ιδιοκτήτης της Demirören Media Group, Ερντογάν Ντεμιρορέν, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Τουρκίας και η οικογένειά του κατέχει μεταξύ άλλων την ενεργειακή εταιρεία «Milangaz» και το εμπορικό κέντρο «Demirören İstiklal» στην Κωνσταντινούπολη. Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες  Milliyet και Vatan.

Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1938, ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Ο γιός του, Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, υπήρξε πρόεδρος της Μπεσίκτας και πλέον είναι πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας από τις 31/05/2018 στην εντατική του νοσοκομείου Florence Nightingale στην Κωνσταντινούπολη.

Η σχέση του Ερντογάν Ντεμιρορέν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, πέρασε από… σαράντα κύματα. Όπως αποκαλύφθηκε από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, την περίοδο 2013-2014, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφωνούσε στον Ντεμιρορέν και του έκανε παρατηρήσεις για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του, Milliyet και Vatan. Ο Ντεμιρορέν έκλαιγε και του ζητούσε συγχώρεση.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ο Τούρκος πρόεδρος είχε ρίξει πρόστιμο 5 δισεκατομμύρια δολάρια στον όμιλο Dogan για παράνομο εμπόριο πετρελαίου.

Ο όμιλος Dogan

Στον όμιλο Dogan ανήκουν τα εξής μέσα ενημέρωσης: Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Magazine, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Magazine Marketing and Planning (DPP).

Οι εταιρείες του ομίλου Demirören

Enerji

Milangaz
Oto Milangaz
Moil

Sanayi
Demirören Ağır Metal
Parsat Piston
MS Motor Servis
D-Mermer

Turizm
Kemer Country
Kemer Country Club
Kemer Country Hotel
Konut Projesi Yatırımları
Lidya Flats
Seyhan Park Evleri

AVM İşletmeciliği
Demirören İstiklal

Liman İşletmeciliği
Zeyport
Dolfen İskelesi

İnşaat
Lidya Yapı

Medya
Εφημερίδα Milliyet
Εφημερίδα Vatan
Milliyet.com.tr
Gazetevatan.com
Milliyet İnternet TV
Skorer.com
Uzmanpara
PembeNar

E-Ticaret
Milliyetemlak.com

Eğitim
Ata Eğitim Kurumları

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις