Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

«Πνίγουν» την Ιταλία οι μεταλλάξεις που αποτελούν το 70% των μολύνσεων

«Πνίγουν» την Ιταλία οι μεταλλάξεις που αποτελούν το 70% των μολύνσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Παίρνουν μέτρα αυξάνοντας την τηλεκπαίδευση. Κλείνουν τα σχολεία σε Ρώμη, Τορίνο και Βενετία.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι παραλλαγές του κορονοϊού αποτελούν πλέον περίπου το 70% των μολύνσεων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα.

Παράλληλα, βάσει στοιχείων του ερευνητικού ιδρύματος Gimbe, όταν -τις αμέσως επόμενες ημέρες- αυξηθεί θεαματικά η χρήση της τηλεκπαίδευσης, δεν αποκλείεται να αρχίσουν να παρακολουθούν «μαθήματα εξ αποστάσεως» συνολικά εννέα στους δέκα Ιταλούς μαθητές.

Οι περιφέρειες που είναι πιθανό να αποφασίσουν άμεσα την ολική διακοπή των μαθημάτων μέσα στα σχολικά συγκρότημα είναι εκείνες με πρωτεύουσα την Ρώμη, το Τορίνο και την Βενετία.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας (Λάτιο) έκανε γνωστό ότι από τα μέσα Μαρτίου, οι πολίτες στους οποίους έχουν χορηγηθεί και οι δυο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να τυπώνουν ηλεκτρονική βεβαίωση εμβολιασμού, η οποία θα είναι γραμμένη στα ιταλικά και στα αγγλικά.

Στην φάση αυτή, η βεβαίωση θα πιστοποιεί απλά ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, αλλά οι υπεύθυνοι της περιφέρειας του Λατίου ελπίζουν ότι στην συνέχεια θα μπορέσει να διευκολύνει και τις μετακινήσεις των πολιτών της, στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό.

Στην Ρώμη, τέλος, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι, εγκαινιάσθηκε ένα νέο, μεγάλο κέντρο εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε εικοσιτετράωρη βάση, μόλις η αύξηση των προμηθειών των διαφόρων εμβολίων το επιτρέψει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις